SG.hu

Suse Linuxra váltott a Német Vasutak

A Deutsche Bahn, Németország nemzeti vasúttársasága a Novell SUSE LINUX Enterprise Servert választotta stratégiai szerverplatformjául.

A DB Systems - a Deutsche Bahn informatikai szolgáltatója - kulcsfontosságú üzleti alkalmazásait Novell SUSE LINUX Enterprise Serveren futtatja mostantól, és erre több mint 300 Intel-alapú szervert használ. A Lotus Notes termékhez hasonló alkalmazások már átkerültek IBM platformra, és szintén Linuxon futnak. A jelenleg bevezetés alatt álló következő lépés az SAP szolgáltatások átállítása. Az utolsó szakasz várhatóan 2005 végére valósul meg, ekkor a DB Systems webszervereit és a fennmaradó hálózati infrastruktúra szervereket - többek között az adatbázis- és alkalmazásszervereket - is átállítják.

A DB Systems az átállás megvalósításával jelentős költségmegtakarításra és rendszerintegrálási előnyökre számít a bevezetés időszakában és a jövőben egyaránt. Olyan helyzetet kívánnak teremteni, amely nagyobb szabadságot kínál az adott technológiát szállító gyártók kiválasztásában is. A vállalat számos alternatíva kiértékelése után választotta a Novell megoldását, mivel Detlef Exner, a DB Systems informatikai termékekért felelős igazgatója szerint a Novell képes arra, hogy kiterjedt támogatást biztosítson a SUSE LINUX szoftverhez, valamint számos hardver- és szoftverszállítóval fenntartott szoros együttműködése további biztonságot ad a Deutsche Bahn számára kulcsfontosságú feladatok megoldása során.

"Olyan rendszert kellett választanunk, amely biztosítja az ügyfeleinknek nyújtott magas színvonalú szolgáltatások fenntartásához szükséges rugalmasságot, biztonságot és megbízhatóságot. Biztosak vagyunk abban, hogy egy Linux alapú rendszer költséghatékonyabban teljesíti feltételeinket, mint bármely más hagyományos megoldás" - mondta Exner.

" A SUSE LINUX Enterprise Server jó választásnak bizonyul, hiszen egyesíti a szoftver nyílt felügyeleti képességeit egy megbízható kiadási ciklussal és egy teljes linuxos nagyvállalati szoftverkörnyezettel, valamint magában foglalja a technikai támogatást, képzéseket, tanácsadást és kártalanítást" - nyilatkozta Ingo Schwarzer, az adatközpont megoldásokért és architektúráért felelős vezető.

Az első szakaszban az 55 000 Lotus Notes felhasználó tért át SUSE LINUX Enterprise Serverre, amelyet IBM eServer zSeries 990 mainframe-en futtatnak. Ezzel egyidőben a kulcsfontosságú vasúti menetrendek is átkerültek UNIX rendszerről Linuxra. A kijelölt szerverek nagyjából felének az áttérése már sikeresen megtörtént. A jelenleg bevezetés alatt álló következő lépés az SAP szolgáltatások átállítása. Az utolsó szakasz várhatóan 2005 végére valósul meg, ekkor a DB Systems webszervereit és a fennmaradó hálózati infrastruktúra szervereket - többek között az adatbázis- és alkalmazásszervereket - is átállítják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #2
    Pheel éppen nem a számítógép előtt töltötte a napjait. Nem emlékszem, hogy ilyet mondtam volna neked, de tény, hogy nem tartom jó ötletnek a dolgot. De majd meglátjuk pár év múlva.
  • comet #1
    Hm pheel merre is vagy ilyenkor, fél éve még nagyban mondtad hogy hülyeség lenne linuxra váltani :))