SG.hu

Luxeon III LED-ek akár 190 lumen fényárammal

A Lumileds 2005. április 1-jén keltezett bejelentése szerint új rekord született a LED fényforrások fényerejének növelésére irányuló fejlesztések eredményeként.

A Luxeon III sorozat kiegészült az AlInGaP félvezetőkristályon alapuló piros (140 lm), borostyánsárga (110 lm) és narancsvörös (190 lm) elemekkel, teljessé téve a színskálát. Az új LED-ek fényárama háromszorosa az 1 W-os Luxeon sorozatnak. Az áttörés megnöveli a LED-ek fényhasznosítását, az 1 lumen fényáramra eső költségeket pedig drasztikusan csökkenti, mert kevesebb fényforrás beépítésével lehet a kívánt fényerőt elérni. A többi Luxeon fényforráshoz hasonlóan az új LED-ek élettartama szintén rekordnak számít az iparban, 1400 mA áramfelvétel mellett 20 000 óra után csökken 50% alá az eredeti fényerő.

Az autóipari világítástervezők és gyártók számára lehetővé válik, hogy egyetlen LED-ből építsék fel a teljes piros hátsó világítási rendszert, beleértve a féklámpát és a hátsó ködlámpát is. Ez számottevően csökkenti a költségeket, egyszerűbb optikai rendszereket és olcsóbb lámpatesteket lehet építeni. A tervezők számára új utak nyílnak meg, rendhagyó formájú, különleges megjelenésű lámpákat álmodhatnak meg. Az új lámpák egyszerűsítik a közlekedési, légi és tengeri navigációs világítótestek, nagyerejű villanófények, figyelmeztető lámpák, építészeti dekorációs lámpák tervezését és gyártását is.


Luxeon Star/C LED

"Az új Luxeon III LED-ek új mérföldkövet jelentenek a jelenlegi technológiai fejlesztéseink során, melyekkel arra törekszünk, hogy a LED fényforrásokat minél szélesebb körű világítási feladatoknál alkalmazhassuk" - jelentette ki Jason Posselt, marketingigazgató. "Mi állítjuk elő a legfényesebb AlInGaP LED-eket az iparban a Luxeon sorozat bemutatása óta, és most háromszorosan is túlléptük az általunk korábban felállított mércét, növelve előnyünket más gyártók előtt és lehetőséget teremtettünk a LED-ek minél több helyen történő alkalmazására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #3
    Az a baj, hogy kissé másféle az a fény. Nem tudom, láttál-e már LED-es hátsó lámpát biciklin. Azok is erősített fényű LED-ek, de inkább látszanak és láttatnak, mint megvilágítanak.
  • Runo #2
    Jó ám! Sokkal kevesebb energia felhasználásával tudunk ugyanakkora fényt előállítani, mint egy normál izzó.
  • noss #1
    jó ez