MTI

Kombinált CD-DVD-lemezek a Sony BMG-től

A Sony BMG média konszern Németországban elsőként Dual Disc néven kombinált CD-DVD-lemezekkel jelenik meg a piacon.

A lemez A oldala hagyományos CD-hangfelvétel, a B oldala pedig képanyagot tartalmazó DVD. A Dual Disc a zeneiparnak a forgalom folyamatos visszaesése megállítására tett legfrissebb próbálkozása. A Dual Disc kiadása a japán Sony és a német Bertelsmann Music Group (BMG) egyesülésével 2004 augusztusában létrejött médiakonszern első nagy projektje. A Dual Disc az Egyesült Államokban már sikert aratott. Piaci bemutatását követően hat hét leforgása alatt 700 ezer példányt értékesítettek.

A Sony BMG németországi vezére Maarten Steinkamp bízik a zeneipar forgalmának helyreállásában. Az idén még a világpiac öt százalék körüli zsugorodására számít, de 2006-ban szerinte már megáll a forgalomcsökkenés és 2007-ben elkezdődik a fellendülés. A Sony BMG 330 millió eurós forgalomra számít az idén Németországban, nagyjából ugyanannyira mint amennyit a két cég együttesen ért el tavaly. Akkor összesített EBIT eredményük 27 millió euró volt. Az idei várható eredményre a cégvezér nem tett előrejelzést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    mer jo az hogy 2 oldalu ? így nem tudom ráírni alkoholos filccel hogy mi van rajta .. ráadásul attól még hogy britni szpírs képek is vannak a szar nyávogása mellett még nem veszik meg többen (az értelmesek közül legalábbis remélem)
  • Mike at home #1
    en ilyet fix, hogy nem veszek