Berta Sándor

AOL blogszolgáltatás tinédzsereknek

A Red Blogs nevű blogoldalon az AOL minden regisztrált fiatal tagja létrehozhatja a saját internetes naplóját és megszabhatja, hogy ahhoz bárki hozzáférhessen vagy csak az ismerősei, barátai, családtagjai.

Az America Online így akarja kifejezni, hogy gondol a fiatal felhasználókra is. Az amerikai vállalat azt is szabályozta, hogy minden regisztrált tagja legfeljebb tíz webnaplót hozhat létre. Amennyiben pedig egy adott blogot 75 napig nem frissítenek, azt utána automatikusan bezárják, illetve törlik. A fiatal internetezők maguk dönthetnek naplójuk kinézetéről és tetszőleges számban friss vagy általuk érdekesnek talált híreket is hozzáfűzhetnek az oldalaikhoz. Az AOL minden héten díjazza a leglátogatottabb webblogokat.

Az amerikai cég megbízásából nemrég elvégzett felmérés végeredménye szerint a mai fiatalok 49 százaléka inkább internetes naplójába írja le az érzéseit, véleményét, mintsem megossza őket a szüleivel. A tinédzserek 84 százaléka nem akarja, hogy a blogját elolvassa valamilyen közeli hozzátartozója, családtagja. A webnaplók az átlagos kamaszok számára jóval érdekesebbek, mint a hagyományos weboldalak, mivel itt ők szabhatják meg, hogy mi legyen a téma és a szülői felügyelet kizárása mellett beszélgethetnek barátaikkal.

Malcolm Bird, az AOL gyermek- és tinédzserrészlegének menedzsere szerint a cég jelenlegi mintegy 5 millió regisztrált fiatalkorú tagja számára egy új, érdekes világ fog feltárulni, ahol kiélhetik kreativitásukat és kicserélhetik egymással gondolataikat. Az America Online mindenesetre ezzel a szolgáltatással némi lépéselőnyre tesz szert a webblogok területén a legfőbb konkurenseinek számító Microsofttal és Yahooval szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #3
    AOL , kicsit mindig lekésve .. és ráadásul szart is árul, mert a net nincs tele freeblog oldalakkal, áh nem.. AOLéknál igazi marketing géniuszok ülnek...
  • Mipi #2
    Ja aztán megint ki.asznak egy gyereket a suliból mert a tanárairól ír. Tényleg!! Nagyon jó ötlet!!
  • Tiby #1
    Jónak tűnik.No comment...