SG.hu

Vezetéknélküli város lesz Győr

Győr a város vezetésének elképzelése nyomán és az Intel segítségével hamarosan digitális várossá alakul. A vezeték nélküli város kialakítása Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, melyhez hasonló egész Európában se nagyon található.

A város vezetése a vezeték nélküli technológia segítségével akarja forradalmasítani Győr lakosságának életét. Az intelligens város elképzelésének megvalósítását egy éve kezdték el. Eddig 10 ingyenesen hozzáférhető hotspotot alakítottak ki, s a további hotspotok építése jelenleg is folyamatban van. Cél az, hogy az egész várost lefedő hálózatot építsenek ki.

A technológia számos előnnyel szolgál a városnak: segítségével a város forgalmát valósidőben lehet kontrollálni és irányítani, a térfigyelő rendszerek segítségével a bűnözés megelőzése és a közterületeket felügyelete és védelme is sokkal hatékonyabbá válik, valamint a városon belül mindenhol, mindenki számára ingyenesen elérhető lesz az internet. Győrben már a területfigyelő rendszer kiépítése folyik.

Győr városának tervét az Intel magyarországi részlege is támogatja. "Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk ebben az orszában egyedülálló projekt megvalósításában. A Centrino Mobil Technológia piacra kerülése óta a cég kulcsfontosságú szerepet játszik az egész világon a mobil technológia elterjedésében, a hotspotok kialakításában annak érdekében, hogy az emberek minél több helyen élvezhessék a szabadság élményét akár munka közben is. Az Intel a mobil számítástechnika elkötelezettjeként mindent segítséget megad, hogy Győrben a világ legfejlettebb technológiája minél hamarabb és minél magasabb színvonalon a lakosság rendelkezésére álljon" - mondta az Intel Üzletfejlesztési igazgatója, Gacsal József. Győr város polgármestere, Balogh József hozzátette: "Elképzelésünk szerint a legmodernebb digitális technológia segítségével hamarosan átalakul a városlakók élete és munkája. Egy sor olyan szolgáltatást vehetnek igénybe, melyek jelentősen megkönnyítik, biztonságosabbá és szebbé teszik életüket."

Jelenleg tárgyalások folynak az érintettek között. A mai napon megrendezésre kerülő Mobilitás 2004 konferencia keretén belül az Intel alelnöke John E. Davies a digitális technológia és alkalmazásának szakértője valamint Győr polgármestere, Balogh József megbeszélést tart a további lépésekről, lehetőségekről. A konferencián mind John E. Davies, mind Balogh József előadást tart a témában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #5
    Na, most hgoy véget értek a önkormányzati választások...
  • Tetsuo #4
    Gyerekek!
    Egy kész átverésnek vagyunk áldozatati!
    Havonta csak 3órát lehet használni!!!!
    LOL
    Ezt nem fogja használni senki (csak a zsaruk).
  • Tetsuo #3
    Ez vajon lakáson belül is használható lesz?
  • Tetsuo #2
    :DD
  • [HUN]PAStheLoD #1
    és akkor a vizet hogy tudják majd bevinni a lakásba ? :ö