SG.hu

Együttműködik a Pannon GSM és a Nemzeti Galéria

A Pannon GSM és a Magyar Nemzeti Galéria együttműködése az előfizetők kezébe adja a kultúrát.

Tíz éves a Magyar Nemzeti Galéria és a Pannon GSM támogatási együttműködése. Az ezt megerősítő szerződést 2005. március 24-én írja alá Bereczky Loránd, a Galéria főigazgatója, valamint a Pannon GSM vezérigazgatója, Ove Fredheim. Mivel pedig ezzel az ünnepélyes eseménnyel egy időben nyílik meg a Galéria "Munkácsy a nagyvilágban" című időszakos kiállítása, a mobilszolgáltató saját üzleteiben március végéig minden új lakossági kártyás és számlás előfizetőjének belépőjegyre váltható utalványt ajándékoz a nagy festő világhírű és kevésbé ismert műveit egyaránt bemutató tárlatra.

A 2005. július végéig nyitva tartó kiállításon Munkácsy külföldön, illetve itthon, magán- és közgyűjteményekben őrzött alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. A 115 darab festményt jelen formában, együtt még soha nem láthatta a közönség, ezért a kiállítás páratlan élményt ígér mindazoknak, akik ellátogatnak a Budavári Palotába.


A vállalat természetesen nem csak új ügyfeleit lepi meg a XIX. századi romantika nagy alakjának művészetével: a PannonW@P-on idén január óta elérhető, a Magyar Nemzeti Galéria értő útmutatásával összeállított digitális képtár Munkácsy 21 festményével gyarapodik, így az előfizetők akár az Ásító inast, a Siralomházat vagy a Tépéscsinálókat is letölthetik telefonjukra háttérképnek.

A két intézmény 1994. óta tartó együttműködése számos pótolhatatlan műalkotás beszerzését, helyreállítását, illetve közkinccsé tételét tette lehetővé. A Pannon GSM az elmúlt évtized során 150 millió forintot meghaladó összeggel járult hozzá a hazánk kulturális hagyatékát gondozó Magyar Nemzeti Galéria értékmegőrző és teremtő küldetéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!