Gyurkity Péter

A Microsoft figyelmen kívül hagyta az Európai Unió korábbi javaslatait

Az Európai Bizottság elmarasztalta a szoftveróriást, mivel véleményük szerint a vállalat figyelmen kívül hagyta a bizottság korábbi javaslatát, amely kiemelte a szerverek közötti együttműködés fontosságát.

A bizottság szóvivője azzal indokolta az újabb elmarasztaló ítéletet, hogy az általuk lefolytatott vizsgálat szerint a Microsoft tovább folytatta eddigi stratégiáját a szerverek terén, és nem volt hajlandó tudomást venni a bizottság korábbi intéséről. Az Európai Unió szervezete még tavaly márciusban utasította a szoftveróriást, hogy osszon meg bizonyos információkat riválisaival annak érdekében, hogy együttműködésre lehessen bírni a különböző szervereket.

A Microsoft azonnal fellebbezett az ítélet ellen, és időt kért annak végrehajtásához, de a megismételt tárgyalás hasonló eredménnyel zárult, és utasították a vállalatot, hogy haladéktalanul léptesse életbe a javasolt változtatásokat. A bizottság az azóta eltelt időben megbeszéléseket folytatott a vállalat partnereivel és riválisaival, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje a szoftveróriás lépéseit, és hogy a vállalat végrehajtja-e a változtatásokat.

A társaság valóban megosztott bizonyos információkat a konkurens cégekkel, és weboldalán közzétette, hogy ezek a cégek milyen úton juthatnak hozzá a szükségesnek vélt adatokhoz. A bizottság szóvivője ezt nem is kifogásolta, de hangsúlyozta, hogy a vállalat megnehezítette a technikai részletekhez való hozzáférést, amely alapján pedig el lehetett volna dönteni, hogy megéri-e megvásárolni a szükséges licenszeket. Mi több, a licenszdíjat az össze információt illetően ki kellett fizetni, még akkor is, ha csak bizonyos részletekre voltunk kíváncsiak.

"Ez egészen pontosan azt jelentette, hogy olyasvalamiért fizettél, amit valójában nem is használtál fel" - jelentette ki a szóvivő. A Microsoft ugyanakkor hangsúlyozta, hogy teljes mértékben együttműködik a bizottsággal, és végrehajtotta a korábbi ítéletet. "A licenszdíjakkal kapcsolatos javaslatunkat tavaly májusban jutattuk el a bizottságnak, és azóta hiába vártunk a visszajelzésre" - jelentette ki a szoftveróriás szóvivője. "Ezt a visszajelzést ma végre megkaptuk, és rövid időn belül hozzálátunk a felmerült problémák megoldásához."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!