29
 • HuHa
  #29
  www.videolan.org nyilt forráskódú, platformfüggetlen media/stream lejátszó. Előnye, hogy codecekre nincs szüksége egyáltalán, profin kezeli a DVD-ket is vagy a több hangsávval/felirattal ellátott .mkv és .ogm fileokat, a félig letöltött .avi-kat is megnyitja, ezenkívül kiváló alternatíva a szvsz pocsék Quicktime helyett (bár hang kikódoláshoz kell hogy legyen fenn QT codec). Azt hiszem mindent elmondtam róla. Nekem jobban bejön mint a szintén sokat emlegetett Mediaplayer classic. Egy hátránya van elég gépigényes, de ez ma már nem lehet probléma.
 • PLaci #28
  Mi az a VLC? (tényleg nem találkoztam még vele)
 • HuHa
  #27
  Hát nem tudom, Firefox, Thunderbird, VLC player, Total Commander, Winamp elég szépen futnak, pedig megvan az alapból beépített MS változatuk. És ne mondja senki Mediplayer jobb mint VLC player, mert még elhiszem:)
 • bundee
  #26
  Hat, fogd fel igy a dolgot - van egy monopolhelyzetben levo progid, ami zart forraskodu. Van tokeletes alternativaja, nyilt forraskodu, es joval alacsonyabb koltsegu, kevesebb kotottseggel. Na, szoval te most vagy megmutatod a forraskododat, hogy tudjuk mit eszunk, vagy bukod a tobbmilliardos eu-s allami megrendeleseket.

  Szerintem te is megmutatnad :-)
 • Cat #25
  a vita abbol van, hogy azáltal, hogy nem ismerik mások az operációs rendszer müködését, az alkalmazások szintjén sem tudnak versenyezni az MS saját alkalmazásaival. Tehát mivel az MS jobban ismeri a saját oprendszerét, mint bárki más, emiatt nem lehet igazi outlook, stb. konkurens programot csinálni, mert sokkal mélyebben beágyazhatja a rendszerbe, jobban együttmüködnek egymással, gyorsabbak, stb.

  Az EU meg abbol indul ki, hogy ennek olyannak kellene lennie mint a Matáv internetszolgáltatásának. Van az Axelero (a matáv saját cége), akinek ugyanugy viszonteladó, mint az interware, datanet stb. (ez azért kulonosen jó példa, mert az axelero-matáv is mutyizik közösen, azaz jobb feltételeket biztosít neki mint a többieknek): Nem a legjobb, de még mindig jobb lenne mint ami most van.
 • mousee
  #24
  "Téma: Mi közük van a tetveknek a kodhoz ?
  Ha én irok egy programot, annak a forráskodját nem fogom senkinek sem mutogatni. EU nak mi a baja ? :) idiotaság."

  Teljesen jogos. Igaz nagy szenya az M$, de most télleg jogosan védi azt, ami az övé...
 • KDOG
  #23
  nah jah, kell a francnak a sok roma, ill román :)
  Ha azok eutagok lesznek, akkor sok áláminiujum meg réz tünik el minden tagálambol.

  Téma: Mi közük van a tetveknek a kodhoz ?
  Ha én irok egy programot, annak a forráskodját nem fogom senkinek sem mutogatni. EU nak mi a baja ? :) idiotaság.
 • Chappy
  #22
  fizessenek csak, van ott pénz...
 • Omega
  #21
  Nem tudom ezen mit vagytok úgy odáig, lesz egy új tagállam és kész ennyi.
 • pemga
  #20
  Egy kérdés: MIBŐL?!? A saját lakosságának nem képes melót találni, folyamatosan nő a munkanélküliség. Így piszkálja az MS-t ahol éri, hogy húzzon haza (kifárasztásra játszanak), másik oldalról pedig nyomja a saját cuccokat, hogy tudjanak melót adni a sajátjaiknak (vagy mondjuk inkább úgy: sajátjainknak. pl. SAP, Önkormányzatok átállítása linuxra, stb.). Ez működőképes politika lehet (Kína is így kezdte), kérdés, hogy BokorGyuri hogy fog reagálni :).
 • hornbali
  #19
  Erre a cikkre már nem tok mász mondani, csak azt hogy az EU mennyen a jó büdös ..... (tudjátok hova)
  Inkább foglalkozzon más dolgokkal, pl. hogy a romákat (oppá, akarom mondani románokat) minek akarják felvennit a tagállamok közé???
  Nah szal úgy kb. ennyit az EU ról...
 • Mars
  #18
  Mit akar a kódba nézni? Semmi köze hozzá.
 • Mars
  #17
  Ez európa: Miazhogy nem láthassuk? -Akkó' büntessük meg... Símán igazuk van. Ha én írok egy programot, akkor hagy én döntsem már el, hogy ki és mit nézhet benne meg. Olyan ez mint a symantec, ott is le van írva, hogy te csak a szoftver használatát vetted meg, a progi továbbra is a symantec tulajdona!
 • pemga
  #16
  Kínába csak akkor vihetsz dolgot, ha olyat ott nem gyártanak. Ők pedig elég sok dolgot gyártanak :). Sőt, annak örülnek, ha odaviszik a gyártást, ők jól lenyúlják a technológiát, US meg perelgesse őket, ha akarja. Ügyesen csinálják :).
 • PLaci #15
  Attól, hogy az M$ nyal Bushéknak, még nem nem jelenti, hogy az amcsi kormány kedvence.
 • FTeR
  #14
  Volt vmi olyan határozat, hogy M$-nek meg kell mutatni mindenkinek a kódot, és erre M$ csak drága pénzé 2x8 órára akarta a lehetőséget? Vagy M$ eleve ennyi beletekintést engedett és erre EU aszonta ez kevés?
  Mind két esetben nem értem EUnak mi beleszólási joga van...
 • FTeR
  #13
  éppen most kapott 1 hónap pluszt az ápdétekhez a US Gov. Szal elég jóban vannak.
 • PLaci #12
  Az M$ csak 1 a SOK nagy amcsi cég közül... Hiába a Bill geci a leggazdagabb...
 • blackeagle
  #11
  "Ha az EU sokat gecizik a M$-el, akkor erre jöhet válaszként, hogy eccercsak valahogy minden európai mezőgazdasági terméket kiutasítanak a zállamokból."
  Azért az USA nem olyan nagy hatalom. Nagyobb szüksége van nekik az eura ,mint forditva. Különben se fognak összeveszni egy m$ miatt senkivel.
 • Bucser
  #10
  Az amcsik is tudják, hogy a túlzott vámnövelés és termékbetiltás egyféle eredményt ér el méghozzá a feketegazdaság növekedését.. pláne most, hogy akár kínába is lehet már küldeni a cuccokat:) Na bumm néhány francia bort kitiltanak ki a halált érdekel??? Dom Perignon-t akkor is inni fognak:D
 • GulaSoft
  #9
  Na azért az mégsem hiszem, hogy a microfos védelmében amerika ilyen lépésekre szánná el magát, mert már így is botrányszagú az egész ms vs usa dolog!
 • mechorg
  #8
  Van más.

  Usa nélkül is meg kéne tudnunk oldani...
 • NEXUS6
  #7
  Ahogy tanítóm, Óbiván Kenobi mondaná: "Harcolni több féle képpen is lehet!"

  Ha az EU sokat gecizik a M$-el, akkor erre jöhet válaszként, hogy eccercsak valahogy minden európai mezőgazdasági terméket kiutasítanak a zállamokból. Volt már hasonló, pl amikor védővámokat raktak az európai acélipari termékekre, mert az EU nagyon nyomult az euroval.
 • PLaci #6
  He?
 • pemga
  #5
  Úgy érted, hogy Bill odaslattyog az éppen aktuális elnökhöz, és a fülébe susmorogja a varázs-szavakat: terrorism, weapons of mass-destruction, september eleventh. És máris elindulnak a csatahajók? :O Vagy lesznek új mágikus szavak? :) Azért szerintem a US lakosságot jobban fel lehet tüzelni olyasmi szavakkal, mint terrorizmus, mint pl. azzal, hogy software patents. Valahogy nem olyan félelmetes :). Legalábbis, ha valami magas épülethez hozzávágják nem csattan akkorát... De az már pl. jó próbálkozás lenne, hogy a németektől jöttek az önmerénylő pilóták, és lehetne "felügyeletet" küldeni a vízumpolitikához. Ne adjak ötleteket? :(
 • ZaJanga
  #4
  Igen de itt nem egy kampányt kell szponzorálni, hogy leszálljanak a cégről hanem lassan egész európa kormányait!
  Végre v.ki szembeszáll ezzel a céggel.Ha nem lenne ilyen agresszív a marketingje és a politikája nyugodtan hízhatna. Úgy is beadja a derekát mert európa nagy piac!
 • PLaci #3
  Jah, az M$ lesz a 26. (nettó befizető) EU állam
 • Punker
  #2
  aztán majd a köv választást nem az olaj és a fegyver ipar szponzorálja, európa meg pisloghat.....
 • JZO
  #1
  a Microsoft hiába kapálódzik, ez nem Amerika. Meg kell osztani a forráskódot és kész. Máskülönben jó kis fejőstehenek lesznek.