MTI

A Qwest javított az MCI megvételére tett ajánlatán

A Qwest Communications tovább emelte felvásárlási ajánlatát a MCI Inc.-re; az új ajánlat 8,45 milliárd dollár; az MCI várhatóan március 28-ig ad választ.

A Qwest három héten belül immár másodszor emeli a tétet, hogy megtorpedózza a MCI és a Verizon Communications Inc. 6,49 milliárd dolláros árfolyamon tervezett üzletét. A Verizon szóvivője eddig nem volt elérhető, de megfigyelők szerint az új ajánlatra a Verizon is hasonló lépéssel - áremeléssel - válaszolhat majd. A Qwest ajánlatában minden MCI részvényért cserébe 10,50 dollár készpénz és 3,735 Qwest-részvény szerepel; ez az MCI részvényeit 26 dollárra értékeli, ami a megelőző ajánlat 24,60 dollárjánál 5,7 százalékkal magasabb. Az MCI az elektronikus kereskedésben 23,50 dolláron, egy százalékkal tegnapi záró árfolyama alatt forgott. A Verizon ajánlata szerint az MCI részvényesei minden papírjuk után 0,4062 Verizon-részvényt és 1,50 dollár készpénzt kaptak volna; az MCI részvényenként 4,50 dollár osztalékot is fizet majd.

Az MCI, az Egyesült Államok második legnagyobb távolsági telefonszolgáltatója, a Qwest előző ajánlatát elutasította, és kitartott a Verizon mellett. Néhány nagyrészvényes azonban kevesellte a Verizon által ajánlott árat és a Qwest-üzlet átgondolására szólította fel a cég vezetését. A Verizon március 17-ig adott haladékot az MCI-nek, hogy tárgyalásokat folytasson a Qwesttel. Amennyiben az MCI végül a Qwest ajánlatát választja, a Verizon 200 millió dolláros lelépési díjra tarthat majd igényt. Az igazgatótanács helyzete nem könnyű, mert a "rövid távú" részvényesek a legmagasabb elkérhető árat akarják, ám a döntésmeghozatalakor a "hosszú távú" tulajdonosok érdekeit is számításba kell venni - mutatnak rá az elemzők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    Az igazgatótanács helyzete nem könnyű, mert a "rövid távú" részvényesek a legmagasabb elkérhető árat akarják, ám a döntésmeghozatalakor a "hosszú távú" tulajdonosok érdekeit is számításba kell venni - mutatnak rá az elemzők.

    tehát a jó elemző eleve tudja hogy a vadkapitalizmus szépen megbukhat a gátlástalan brókerhadak ostromától ... persze jelenleg nem tudunk jobb alternatívát :|