MTI

Szélessávon az osztrák háztartások negyede

Az osztrák háztartások 25 százaléka már szélessávon internetezik, és az előrejelzések szerint 2007-ben már az 50, 2010-ben pedig a 71 százalékuknak lesz ilyen gyors internethozzáférést biztosító kapcsolata.

Az Arthur D. Little tanácsadó cég osztrák leányvállalatának Bécsben nyilvánosságra hozott adatai szerint 2004-ben 6 százalékkal nőtt a szélessávú internethasználók ausztriai tábora. Ez a növekedési ütem azonban jóval elmarad sok más ország eredményétől, hiszen például Hollandiában 16, Svájcban 14, Szingapúrban 13 és Japánban 12 százalékkal nőtt az ilyen internethozzáféréssel rendelkezők száma a múlt évben.

A szélessávú internethasználat nemzetközi ranglistáján Ausztria a középmezőnyben foglal helyet a 25 százalékos eredményével. A listát Dél-Korea vezeti, ahol az ilyen hozzáférést használó háztartások aránya 79 százalékos, Hongkongban 66, Tajvanon 56, Japánban 43, Szingapúrban 42, Svájcban 40, Hollandiában 39, Belgiumban 29, Svédországban 27, az Egyesült Államokban 27, míg Franciaországban 19 százalékos.

Szakértők szerint a szélessávú internetezés ausztriai fejlődését segítik elő az új technológiák, például az interneten keresztüli telefonálás (Voice over IP, VoIP). Jelenleg a szélessávon internetező osztrákok 4 százaléka használja ki ezt a telefonálási lehetőséget, de az előrejelzések szerint az évtized végéig az arányuk meghaladhatja az 50 százalékot is. A fejlődési lehetőségek alapján a szakértők arra számítanak, hogy a szélessávú internetezés ausztriai összforgalma a jelenlegi 285 millió euróról 520 millió euróra nő 2010-ig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!