Berta Sándor

Megduplázzák a német autópályák melletti hotspotok számát

Három vállalatnak köszönhetően jelentősen bővülni fog a vezeték nélküli internet-csatlakozási pontok hálózata. A jövőben már azok is bármikor internetezhetnek majd a német autópályák mellett, akiknek erre eddig nem volt módjuk.

A T-Com, a T-Mobile és az Autobahn Tank & Rast GmbH a közeljövőben számos autópálya melletti pihenőhelyet fel akar majd szerelni WLAN-csatlakozási ponttal. A legtöbb pihenőhelynél van valamilyen vendéglátóipari egység, itt ezekben szerelik fel a WLAN-hotspotokat, ahol pedig nincsen, más helyekre, például akár a benzinkutaknál vagy az illemhelyeknél is. A Deutsche Telekom két leányvállalatának számító T-Mobile és T-Com cégek jelenleg mintegy 4 ezer WLAN-csatlakozási pontot üzemeltetnek Németország-szerte, azonban a tervek szerint ezeknek a számát az év végéig megdupláznák és így 2006 elejére elérnék a 8 ezret.

A jövőben a WLAN-hotspotokkal ellátott vendéglátóipari helyeken így bárki út közben lekérdezheti majd például, hogy az elindulása óta érkezett-e elektronikus levele, de akár szörfölhet a világhálón is. A lényeg, hogy a pihenőhelyeken a pihenésen kívül immár bárki internetezhessen is, ha kedve tartja. A cél az, hogy idővel az összes német autópálya környékén legyenek ilyen csatlakozási pontok és sehol se maradjanak úgynevezett "fehér felületek".

Az utazóknak ezek után már csupán egy WLAN-kompatibilis notebookra vagy egy PDA-készülékre lesz szükségük, míg a jelszót és a felhasználói nevet a bejelentkezéskor igényelhetik és kapják majd meg a T-Com-tól. A T-Com egyébként nemrégiben tette közzé a vezeték nélküli hálózatok használatára vonatkozó két választható tarifacsomagját is, így mindenki a saját pénztárcájához mérten böngészhet az interneten vagy e-mailezhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FTeR #2
    nem elég híres az az autópálya már így is. most már szálguldozás közben online mehet az NFSU
  • nemcsakfeel #1
    Már nem azért, de nem kompaktabb megoldás GPRS es mobil + egy PDA / notebook?
    Útközben úgysem filmeket fogsz tölteni, max az emaileket, ahhoz meg bőven elég egy natúr modemes sebesség is...
    De azért hajrá :)