SG.hu

MSN Messengeren üzengetnek egymásnak a férgek

Egyre több féreg terjed az MSN Messenger szolgáltatáson keresztül és támadja meg a hálózatokat botok elhelyezésével - a féregírók a teremtményeiken keresztül sértegetik egymást.

A WORM_KELVIR.B és a WORM_FATSO.A férgeket a csendes-óceáni térségben, az Egyesült Államokban és Európában is észlelték. Bár ezek a férgek feltehetően nem állnak kapcsolatban egymással, mégis mindkettő azonnali üzeneteket küld a felhasználóknak olyan weboldalakra szóló hivatkozásokkal, ahonnan a felhasználók tudtuk nélkül letöltik magát a fő férget. A WORM_KELVIR.B esetében a futtatás után a féreg egy bot programot tölt le, amely ezután hátsó ajtót nyithat a hálózat felé.

Mindkét féreg memóriarezidens, és másolataikat minden kapcsolatban lévő MSN Messenger partnernek elküldik. A kimenő azonnali üzenet egy hivatkozást tartalmaz, mely egy vagy több weboldalra mutat. Amikor a címzett rákattint a hivatkozásra, a féreg másolata a címzett rendszerére kerül. A WORM_FATSO.A az eMule peer-to-peer fájlmegosztó alkalmazáson keresztül is terjed. A két féreg közötti hasonlóságok valószínűleg a vírusírók által használt fórumokon közzétett MSN terjedési kódnak tulajdoníthatók.

A WORM_FATSO.A számos fájlt helyez el a fertőzött rendszereken - a fájlnevek a hírességek neveitől ("Fat Elvis! Lol.pif", "Jennifer Lopez.scr") az obszcén mondatokig ("How a Blonde Eats a Banana.pif", "Topless in Miniskirt!lol.pif") terjednek. Az egyik fájl egy személyes üzenetet tartalmaz "Larissának", a február közepén észlelt WORM_ASSIRAL.A írójának, mely leállítja az ez év elején megjelent BROPIA (egy MSN Messenger alapú féreg) variánsainak működését. A WORM_ASSIRAL.A e-mail csatolmányként érkezik, és a következő üzenet jelenik meg a fertőzött számítógépeken: " Larissa - Anti-Bropia - Freeing the world of Bropia". (Larissa - Bropia-védelem - A világ megszabadítása a Bropiától.)

A FATSO féreg válassza Larissának az alábbi:

"Komikusnak hangzik, de ezek a szomszédjukkal viaskodó bandatagokhoz hasonló vírusírók rosszindulatú teremtményeiket használják közvetítő eszközként egymás sértegetéséhez" - magyarázta Jamz Yaneza, a TrendLabs antivírus cég vezető kutatója. "A igazi vesztes ebben a játékban a végfelhasználó, aki nincs tudatában annak, hogy a számítógépe megfertőződött, vagy hogy hátsó ajtó nyílt a hálózatra."

A WORM_BROPIA.F egy körülbelül 46 kB méretű, a WORM_FATSO.A pedig egy körülbelül 17 kB méretű fájlban érkezik, az utóbbi időnként .mew formátumba tömörítve. Mindkét féreg Windows 95, 98, ME, NT, 2000 és XP platformon fut.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pistikem1 #17
    sziasztok !!
    Én megprobolok megosztani veletek.
    itt van a talált honlap
    http://www.agilemobile.com/downloads.html
    jo szorakozást
  • Pheel #16
    6230i-ben beépített kliens van, pedig az nem symbianos, de attól még telefon :-P
  • pistikem1 #15
    Sziasztok!!!
    Megtaláltam amivel a telefonal lehet msn-ezni !!!
    Hurrá!!!
    Nem volt egyszerü keresni mivel senki nem segitet és elindultam megkeresni
    Szoval le kell tölteni egy fájlt internetröl és utána telepiteni kell TELEFONON sajnos a nokiák elönyösebbek nem rosszindulatbol irom (Nokia 6600, 6260, 6630, 3230, 6670, 6680, 6681, 7610
    Motorola A925 + A1000
    Sony Ericsson P800
    Ericsson P900, P910
    Nokia 9300, 9500
    Nokia 7650, 3650, 36xx, N-GAGE
    Nokia 6600, 6260, 6630, 3230, 6670, 6680, 6681, 7610 )
    ezeket támogatja
    most ti is vadászhatok :)
  • pistikem1 #14
    Na sziasztok
    figyeljetek szeretnék kérni töletek hogy telefonon hogy lehet messengert használni elöre is kösszi
    nokia 6680 telefonom van
  • pistikem1 #13
    sziasztok akinek van yahooja itt elérhetik
    [email protected]

    messengerem
    [email protected]
  • wiezro #12
    ha a vírusod ,érete nagyon kicsi ügyi vagy..... és ha sok ügyi ember van akkor a soksok kis vírus létének vizsgálata gyorsabb, mintha mind kcisit nagyobbacska lenne....... a mai netsebességeknél árnyalatnyi a külömbség hogy 1k vagy 46k...
  • mrzool #11
    Esetleg ajánlom a virushirado.hu oldalt, sok érdekes írás van rajta.
  • mrzool #10
    LOL... Nagyon félreértetted a kolléga postját... A 46k hatalmas! Pár száz bájtban megírni ilyesmit, na, az már tudás!

    Másrészt kiket nem kell alábecsülni? Azért ne istenítsd már azokat a hülyegyerek vírusírókat - alig van egyedi ötletük, csak összelopkodott kódokból generálnak 'újabb' kártevőket. Nincs ebben semmi tudás.
  • device #9
    Azert mert 46k nemtudom miert kell lenezni. En inkabb fosnek a helyedben hogy valyon mi lehet meg a TE gepeden amirol meg nem tudnak a viruskergeto cegek.Nem kell oket alabecsulni, nagyon durva dolgokat lehet belole kihozni.
  • jefferson83 #8
    "MSN Messengeren üzengetnek egymásnak a férgek"
    Már neharagudjanak, de ezt kikérem magamnak.