MTI

Zombiszámítógép-hálózatot számoltat fel a Microsoft

Bírósági támogatást kért és kapott a Microsoft ahhoz, hogy felszámoljon egy levélszemetet és rosszindulatú szoftvereket küldözgető botnetet, azaz zombiszámítógép-hálózatot.

A virginiai Alexandria város bírósága jóváhagyta a redmondi szoftvercég héten beadott kérelmét, amelyben 277 internetes doménnév letiltására kért engedélyt. A botnet olyan számítógépes hálózatot jelent, amelynek tagjai - megfertőzött számítógépek - a tulajdonos tudta nélkül, távolról érkező parancsoknak engedelmeskednek. A botnet nagyteljesítményű és mégis névtelenséget biztosító infrastruktúrát nyújt a kéretlen üzenetek küldőinek, akik a távolról vezérelt hálózat segítségével könnyen és gyorsan képesek törvénytelen tevékenységeiket folytatni.

A Microsoft célja, hogy diszkérten, még azelőtt sikerüljön leválasztani egymástól a hálózatban résztvevő gépeket, mielőtt a botnet üzemeltetői ismét helyreállítanák a gépek közötti kapcsolatot. A bíróság a Microsoft kérelme nyomán arra utasította a doménneveket kezelő amerikai VeriSign vállalatot, hogy ideiglenesen kapcsolja le az internetről a gyanús internetcímeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #1
    felszámolja a win os-es hálózatokat? :D