Dojcsák Dániel

A mobilos szerencsejátéké a jövő

A mobiltelefon keresztüli szerencsejáték piac akár tízszeresére is növekedhet a mostanihoz képest az elkövetkezendő négy évben, ami nem kevesebb, mint 19,3 milliárd dollár bevételt jelentene világszerte.

A Juniper Research piackutató cég elemzői szerint a mobil szerencsejáték a közeljövőben egyenletesen és gyors iramban fejlődik majd, hiszen a hazárdírozás ezen formája sokkal könnyebben emészthető a politikusok számára is. Valószínűleg az első helyen a lottózás áll majd közel 8 milliárdos bevétellel, ezt követi a ranglétrán a sportfogadás és a kaszinószerű szerencsejáték mobil változata úgyszintén magas, 6,9 és 4,5 milliárdos forgalommal.


Érdekes megfigyelni az előrejelzés földrajzi vonatkozásait, miszerint az ázsiai és csendes-óceáni régió viszi a prímet a maga 39%-os arányával, viszont a konzervatívabb Európát sem jósolják kevesebbre, hiszen ha minden igaz, akkor a mobil szerencsejáték 37%-ért felel majd a vén kontinens.

Ezeknek az értékeknek jelenleg még csak a töredékénél járunk, hisz 2005-re a becsült forgalom mindössze 2 milliárd dollár lesz, amiből 800 millió a sportfogadás. A 3G szolgáltatások beindulásával viszont világszerte megugorhat ez a piac is, hiszen a sportközvetítéssel együtt bizonyos, hogy lehet majd fogadni is a meccsekre, melyeket okostelefonunk kijelzőén nézünk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #2
    Dániel: okostelefon :)

    Amúgy a hír hallatán rögtön a hackerek(phreakerek) ugrottak be. Nekik nő a fű.
  • Zedas #1
    Jópofi az a Dune2-es játék screenshot részlet a képen :)
    Mondjuk nem tudom mi köze a cikkhez...