SG.hu

Számítógépteljesítmény-kereskedelmi tőzsde indul

A Sun és az Archipelago Holdings - az Egyesült Államokban működő első teljesen elektronikus, nyílt tőzsde, az Archipelago Exchange üzemeltetője - bejelentették, hogy közösen valósítják meg a világ első internetes processzoridő-tőzsdéjét.

A technológiai és a tőzsdei vállalat a Sun Grid számítóhálózat és az Archipelago elektronikus ügyletközvetítő technológiája alapján olyan új elektronikus kereskedési környezetet hoz létre, amelyben az ügyfelek ajánlatokat tehetnek processzoridő vásárlására. Mivel a vállalatok a világ bármely pontjáról dinamikusan kereskedhetnek a processzoridővel, minden eddiginél rugalmasabban tervezhetik meg a számítógépes feldolgozási teljesítmény beszerzését és használatát. Ez új fejezetet jelent a számítástechnikában.


"A Sun Grid számítóhálózat és az Archipelago ügyletközvetítő technológiája révén a vállalatok pillanatnyi igényeik szerint korlátlan számú processzort, továbbá megbízható, egyszerűen használható, nagy teljesítőképességű és sokoldalú technológiát vehetnek igénybe - mégpedig mindezt egy kézből." - jelentette ki Robert Youngjohns, a Sun Microsystems stratégiai fejlesztésekért és finanszírozásért felelős első elnökhelyettese.

"Meggyőződésünk, hogy az Archipelago Exchange alaptechnológiája alkalmassá tehető szinte bármilyen áruval való kereskedésre, és mivel egyre nő a számítógépes teljesítmény iránti igény, nagy lehetőségeket látunk egy olyan tőzsde megvalósításában, ahol processzoridővel lehet kereskedni" - fejtette ki Steve Rubinow, az Archipelago Exchange technológiai igazgatója. "Nagy örömünkre szolgál, hogy a Sunnal közösen fejleszthetjük ki ezt a megoldást."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!