Berta Sándor

Kétoldalas DVD a Traxdatától

A DVD-R lemez tárolókapacitása ezzel immár 9,4 gigabájt.

Új terméket dobott piacra a Traxdata. A cég olyan DVD-R lemezt mutatott be, amelynek mérete megegyezik a hagyományos DVD-R lemezekkel, azonban mind a két oldalára írható adat.

A vállalat állítása szerint a diszkeket probléma nélkül bármilyen DVD-íróban meg lehet írni és ha az egyik oldal megtelt, elég csak megfordítani a korongot és folytatni az írást. A lemez legfeljebb 8-szoros sebességgel írható, ára 50 darabos csomagban 25 euró, míg 25 darabos kiszerelésben 13 euró. Előbbi változat már kapható, utóbbi csak jövőre lesz elérhető.

Tavaly szeptemberben a Memorex fejlesztett ki egy hasonló kétoldalas mini-DVD diszket. Az új termék tárolókapacitása 2,8 gigabájt volt, vagyis kétszer annyi adat fér el rajta, mint a hagyományos 8 cm átmérőjű mini DVD-R lemezeken.

A Memorex a karcolások, ujjlenyomatok és más szennyeződések ellen egy speciális védőréteg alkalmazásával különlegesen ellenállóvá tette a stílusosan Double-Sided Mini DVD-R névre keresztelt korongot, sőt, még egy törlőkendőt is mellékelt a lemezhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #4
    Akko mar legyen inkabb ketretegu ket oldalas.Az tenyleg elore lepes lenne es persze max egy szazase.
  • Filiic #3
    Volt már ilyen korábban is (igen, írható).
  • toyotakacsa01 #2
    Írható kétoldalassal nem hiszem hogy találkozhattál.

    Ha nem lesz nagy a gyártási költség, és olcsóbb lesz ilyen mint 2 hagyományos, akkor jó biznisz lesz. Ki tudja, mir hozzánk ér, mennyi lesz az ára. (gondolom nem 25 euró, mint a cikkben szerepel)

    7 gigás image fájlokat ha jól értem nem fogunk tudni ráírni, de helyspórolásra jó lenne.
  • lexor #1
    ez mióta hír? ezelőtt 5 éve volt két oldalas dvd (nekem is pár darab)