Gyurkity Péter

Díjmentesen kicseréli a rossz néven forgalomba került kártyákat az MSI

A Microstar International szóvivője megerősítette, hogy legalább 350 darab Európában forgalmazott GeForce 6800 GT grafikus kártya a feltüntetett értékek alatt teljesít.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Németországban GeForce 6800 GT néven forgalmazott grafikus kártyák egy része valójában GeForce 6800 processzort foglal magában, így ezen kártyák teljesítménye elmarad a várakozásoktól. A legfőbb különbség, hogy míg az eredeti GeForce 6800 GT chip 16 pixel, valamint 6 vertex futószalagot tartalmaz, a GeForce 6800 mindössze 12 pixel, és 5 vertex egységet foglal magában. Az MSI franciaországi és németországi részlegének szóvivője elismerte, hogy mintegy 350 darab grafikus kártya valóban rossz néven került forgalomba, és közölte, hogy a vállalat díjmentesen kicseréli a problémás kártyákat. A szóvivő hangsúlyozta, hogy panasz esetén csak abban az esetben tudják kicserélni a grafikus kártyát, ha a vásárló bemutatja a szükséges papírokat, amelyek igazolják a vásárlás tényét.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy fordulhatott elő ilyen baklövés. Az MSI szóvivőjének elmondása szerint a vállalat kártyái az NV40 processzor PCI Express híddal ellátott változatát tartalmazzák, amelyre a gyártók legtöbbször NV45-ként hivatkoznak. A két processzor közötti egyetlen eltérés, hogy míg az első esetben a kártyán, az NV45-nél már a lapka tokozásán helyezkedik el az AGP-PCI Express híd. Ez utóbbi processzort az Nvidia kifejezetten a GeForce 6800 GT és Ultra kártyákhoz ajánlja, míg a GeForce 6800 PCI Express kártyákon az NV41 jelzésű chip található, amely 12 pixel és 5 vertex futószalagot foglal magában.

Szakértők szerint könnyen előfordulhat, hogy a hibás elnevezésű kártyák Németországon kívül máshol is felbukkannak majd, bár az MSI amerikai részlegének szóvivője szerint az Egyesült Államokban még nem érkezett ilyen panasz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #1
    Hmm, szal a PCI-Express változatban már külön chip a sima 6800. Hát így tényleg nem csak egy BIOS-csere volt, és csak kártyacsere oldja meg.