SG.hu

A Cisco az IP-kompatibilis RFID-eszközök mellett van

A Cisco és az Európai Rádiófrekvenciás Azonosítási (RFID) Központ az IP-kompatibilis RFID-eszközök bevezetését szorgalmazza.

A Cisco és az Európai RFID Központ bejelentette, hogy a Cisco is csatlakozik a Központ kezdeményezéséhez annak érdekében, hogy elősegítsék az RFID-n alapuló üzleti alkalmazások európai elterjedését. A január 25-én megnyílt központ célja, hogy élő bemutatók, képzések, rendezvények és pártatlan tanácsadás útján demonstrálja a rádiófrekvenciás azonosítási alkalmazások előnyeit az európai vállalkozások számára. A Heathrow repülőtér közelében, Bracknell-ben található központ számos technológiai partner, köztük a Microsoft, az Intel és a Cable & Wireless, valamint a brit kereskedelmi és ipari minisztérium támogatásával jött létre.

"2004 a kísérleti RFID-programok évének számított: ám ezek eddig igen szűk körben, elszigetelten folytak. A Cisco meggyőződése, hogy a tapasztalatszerzés, a várható előnyök pontos felmérése és a hosszú távú RFID-stratégia kialakítása céljából nélkülözhetetlen egy olyan rugalmasan bővíthető, konvergált IP-hálózat alkalmazása, amely képes megbirkózni az egyre összetettebb igényekkel és növekvő forgalommal" - jelentette ki Kaan Terzioglu, a Cisco EMEA technológiai szervezetének ügyvezető igazgatója. "Az RFID tipikus hálózati adatfeldolgozási alkalmazás, ezért elterjedésének sikere és üteme nagyban függ a méretrugalmas, intelligens hálózati architektúra meglététől." - hangsúlyozta.

"Az RFID Központ olyan állandó, független helyszín, ahol az RFID-hez kapcsolódó technológiák és ágazatközi alkalmazások széles választékát mutatjuk be. Így a potenciális felhasználók megismerhetik az RFID technológia kínálta lehetőségeket, és kiválaszthatják a számukra alkalmas megoldásokat" - mutatott rá Ed Cowley, a központ igazgatója. "Egyúttal olyan találkozópont, amely az összes érdekelt felet összehozza a közigazgatás, a felsőoktatás, az ágazati érdekképviseletek, a vállalati szféra és a megoldásszállítók köréből, ezzel segítve a bevált gyakorlatok és módszerek elterjesztését. Komoly hangsúlyt fektetünk az üzemeltetési, műszaki és üzleti kérdésekre. Nem működünk szabványosítási szervezetként, de segíthetünk értelmezni, és a vállalatok számára érthetővé tenni a technikai szabványok várható gazdasági hatásait."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #3
    mármint a cikket ? én elolvastam .. de pontosabban átfutottam :)
  • Hege11 #2
    én elolvastam :)
  • Tetsuo #1
    Ezt pl hányan olvasták el?? (én se)