SG.hu

Ingyenes az online lapok többsége

A Cyberjournalist.net website közzétette azoknak a lapoknak a listáját, amelyek jelenleg pénzt kérnek honlapjuk használatáért. Az Egyesült Államok 1400 lapja közül mindössze 35 napilap teszi ezt.

A legtöbb sajtó-honlap ingyenes. Az év elején a New York Times-csoport vezetője a Business Week magazinnal szembehelyezkedve úgy nyilatkozott: az olvasók egy generációja hozzászokott, hogy ingyenesen jut hozzá minőségi információkhoz a hálón. Nem sokkal később mégis felmerült az ötlet, hogy fizetőssé váljon a New York Times honlapja. A döntést hosszas hezitálás előzte meg, azonban a javaslatot elvetették. Az ingyenesség legfőbb oka az a félelem, mely szerint rengeteg internetlátogatót veszítenének el, és ennek megfelelően csökkenne a portál hirdetési értéke.

Ezzel együtt más országokban is terjednek a digitális napilapok, például Délkelet-Ázsiában a nyomtatott formátum mellett két malajziai napilap, a The Sun és a The Edge Financial Daily is elindítja online változatát. Ezek lesznek az ország első ilyen napilapjai. Az indiai Bodhtree Consulting és a két lap között létrejött szerződés értelmében a két újság hozzájárult ahhoz, az internetes verzió már a nyomtatott változat előtt megjelenjen. A két weboldal nemsokára elindul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #6
    Pedig a NYT-nál a hírlevélre kattintva egy login oldal jön be és aztán keresheted a cikket mint állat...
  • Tetsuo #5
    Én is így gondolom, ezért írtam h esetleg, pl az MTI spéci oldalaira hazai újságírók fizetnek elő (ha jól tudom), de legtöbbször nem azt a forrást használják.
  • pemga #4
    "nagyongyors híradó tuti forrással." A spanyol vonatrobbantásnál volt az, hogy a hivatalos forrás csak órák, napok múlva volt hajlandó megmondani mi is történt, a netes blogok megbízhatóbbak voltak. A net ereje :).
  • Yossarian #3
    (Amúgy ki a tökömet érdekel egy keletmegyei lap? LOL)

    Mondjuk azokat, akik ott élnek...
  • Tetsuo #2
    Épp azért szűnnek meg az ilyen lapok mert nem életképesek.. van helyette 1000 más. (Amúgy ki a tökömet érdekel egy keletmegyei lap? LOL)
    Csak komoly szolgáltatás ellenében lehet (hosszútávon) fizetős, pl exluzív tőzsdehírek, esetleg nagyongyors híradó tuti forrással.
  • PetruZ #1
    Van kis hazánkban több olyan megyei napilap, amelynek netes hozzáférése hétköznapi halandónak tiltott, vagy olyan szintű regisztrációs procedúrához kötött, ami egyszerűen nevetséges (majdhogynem "C" típusú nemzetbiztonsági átvilágítással egyenértékű), miközben a legtöbb országos napilap ingyen és teljes terjedelmében böngészhető a weben is. A keleti végek megyei lapjainak felelősei közül néhányan talán az agyukhoz kaphatnának...