Gyurkity Péter

Erős negyedévet zár a Microsoft

A Halo 2 játék népszerűségének, illetve a szerverszoftverek iránti megnövekedett keresletnek köszönhetően a szoftveróriás rendkívül jó negyedévet zárt, és bevétele várakozáson felül alakult.

A második pénzügyi negyedév kimagasló eredménye révén a Microsoft módosította egész éves előrejelzését, amely szerint a júniusban véget érő pénzügyi év a korábbinál kedvezőbb mutatókkal zárul majd. Az elmúlt három hónapban ugyanis a vállalat összesen 10,82 milliárd dolláros bevételre tett szert, amely az egy évvel korábbi hasonló időszak eredményét, valamint a Wall Street által jósolt szintet is jócskán meghaladta.

A negyedév azért is különösen kedvező a Microsoft számára, mert az otthoni szórakoztatói részleg első ízben számolhatott be nyereségről. Ez elsősorban az Xbox konzol online játék szolgáltatásának, illetve a Halo 2 nevű játékprogram sikerének köszönhető, amelynek forgalma szintén várakozáson felül alakult. A részleg 84 millió dolláros nyereségről adott hírt, míg egy évvel korábban, ugyanebben az időszakban 397 millió dolláros veszteséget könyveltek el.

A siker ellenére John Connors pénzügyi igazgató arra figyelmeztetett, hogy a szórakoztatói részleg 2005 első felében minden bizonnyal újabb veszteségekkel lesz kénytelen szembenézni, és az elkövetkezendő években kevés esélye lesz arra, hogy tartósan nyereséges legyen. Connors interjújában kiemelte a szerver részleg kiemelkedő eredményét - a csoport ugyanis 2,52 milliárd dolláros bevétellel zárta a pénzügyi negyedévet, míg egy évvel korábban 2,15 milliárdos bevételről számoltak be.

"Mindig azon viccelődünk, hogy a szerver részleg olyan, mint a New England Patriots az NFL rájátszásában - egyszerűen nem veszítenek" - jelentette ki Connors, aki nemrég nyilvánosságra hozta, hogy hamarosan elhagyja a Microsoftot, és várhatóan befektetési cégeknél vállal munkát. A vállalat éves bevétele várhatóan eléri majd a 40 milliárd dollárt, ami csaknem egymilliárddal meghaladja az egy évvel korábbi eredményt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FTeR #17
    de csak azé használhattad, mert mindegyikre raktál fel JVMet, ami egy külön alkalmazásnak vehető.
  • testerlnx #16
    Mert Én spec ugyan azt a java kódot mindegyiken használtam már...
  • testerlnx #15
    Ez nagyon szépen hangzik... És fordítottál már OSX-re AIX-re Linux-ra Solaris-ra .NET-es kódot??
    Szerintem nem...
  • FTeR #14
    a netben a közbenső kódot olyan platformra fordítod amilyenre akarod ez a lényeg plusz fícsör még, h mindehhez nem találtak ki új nyelvet, hanem a régiek használatára ad lehetőséget.
  • testerlnx #13
    Furcsa, hogy még senki nem kezdeményezett flame-et. Akkor majd Én! Áááá nem csak vitzeltem...
    "Javára igazából azért gondoltam, mert az az első próbálkozás a platformfüggetlen nyelvre, meg ez kezdte használni a közbenső kódot. A .NET viszont tökéjre vitte." ?? Hát a .NET nagyon messze van a tökéjtől szerintem, bár a tök éj... hmmm :) Amúgy a java platform függetlenség/hordozhatóság -át nem keverném össze a .NET nyelv eggyesítő irányzatával. Számomra egyenlőre fontosabb a hordozhatóság, ha az M$ is támogatná, akkor Ő nyomná a Mono-t nem a Novell... Amúgy a .Net azért egy jó pár év hátrányban van a Java arch-hoz képest szerintem, de mind1, hátha behozza ;)
  • FTeR #12
    az tiszta sor, h nincs semmi amivel össze lehetne hasonlítani. Arra gondoltam, h mikor lesz teljesen egyeduralkodó. Javára igazából azért gondoltam, mert az az első próbálkozás a platformfüggetlen nyelvre, meg ez kezdte használni a közbenső kódot. A .NET viszont tökéjre vitte. Az jó a .NET keretrendszerrel, h elveszik az a probléma, h megvizsgáljam melyik nyelvben lenne érdemes megoldani egy próblémát (melyik erősebb a témakörben), egyszerűen abba írom meg amelyikben jobban tetszik/ismerem, a többit elvégzi a fordító. Az sincs, h a fejlesztő környezet kialakítása befolyásoljon a döntésben, mivel a UI mindig ugyaz onnantól kezdve, h 1x beállítom olyanra amilyenre akarom és az összes nyelvnél azt kapom (ráadásúl nekem mindig a VB környezet volt a kedvencem[és ez erősen hasonlít rá] és pl utáltam a Delphit). A borland rengeteg nyelvet fejleszt mégis mind1iknek teljesen eltérő fejlesztő környezete van.
    Csak 2 dolgot hiányolok a JBilderből, mégpedig, hogy tabra strukturáltá teszi a kódot és hogyha ráviszem egy nyitó v zaró karakterre (akármilyen zárójel) a kurzort akkor kiemeli a párját. Biztos VS.NETben is megoldható, csak még nem találtam hozzá cuccost.

    Nem tudsz véletlenűl PHP szintaktikai bővítményt hozzá? (ASP még nem az erősségem)
  • acdc #11
    Ja GUI-val kevertem
  • Yfel #10
    Szerintem GUI-ra gondolt.

    Egyébként ha a szoftvereik csak közepesen jók, de az MS hardvereknek (billentyűzetek, egerek) nagyon nagy híve vagyok.

    Natural Keyboard + Intellimouse Optical van az összes számítógépemen és az Istenért sem váltanék... mintha rám szabták volna :o)

    Y
  • mireez #9
    xp gpu? az mi?:D
  • acdc #8
    Olyat nem lehetne,hogy linux kernel és xp gpu
    Na jó csak vicc