Berta Sándor

YuuWaa - USB-kulcs online tárhellyel

Érdekes megoldással rukkolt elő a Gemalto digitális biztonsági cég. A YuuWaa nevű szolgáltatás ötvözi egy pendrive és egy online tárhely előnyeit.

A YuuWaa két részből tevődik össze. Az első maga az online tárolásban segítő szoftver. A második pedig az azt tároló USB-kulcs. A felhasználó megrendeli a YuuWaa-t tartalmazó USB-kulcsot, majd mikor megkapta az eszközt és csatlakoztatta a PC-jéhez vagy a laptopjához, elindítja a programot. Minden vásárlónak először regisztrálnia kell magát a YuuWaa oldalán, majd meg kell adnia egy e-mail címet, valamint létre kell hoznia a jelszavát és ezután már használhatja is a szolgáltatáshoz kapcsolódó online tárhelyet. az első mentés teljesen automatikusan történik.

A szoftver egyaránt használható Windows XP és Vista alatt és segítségével bármilyen multimédiás anyag, legyen szó zenei fájlról, videóról vagy képről könnyedén és egyszerűen feltölthető a virtuális tárhelyre. A megoldás előnye, hogy az adatok továbbítása közvetlenül az USB-kulcsról, 128 bites SSL-titkosítással történik. Emellett a feltöltött fájlok akár a böngészőn keresztül is lehívhatók, ebben az esetben a program minden fájlt egy külön hivatkozással lát el. Ezek a linkek azután továbbküldhetők az ismerősöknek, akik így szintén hozzáférhetnek a tartalmakhoz.

A YuuWaa jelenleg két változatban rendelhető meg. A belépő szintű, 19,99 euróba kerülő YuuWaa Go egy 4 gigabájtos pendrive-ot és egy 8 gigabájtos online tárhelyet tartalmaz, míg a 29,90 eurót kóstáló YuuWaa Plusnál az USB-kulcs 8, az online tárhely pedig 16 gigabájtos. Az ár a feltöltött fájlok fél éves tárolását foglalja magában. Természetesen lehetőség van az időtartam meghosszabbítására, további 6 hónapnyi tárolásért 9,98, illetve 20,20 eurót kell fizetni. Minél hosszabb időre rendeli meg valaki a szolgáltatást, annál nagyobb kedvezményeket kap.

Ezenkívül lehetőség van felárért nagyobb tárhely megvásárlására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Miss Popolina #10
  JonDo is jo a TOR helyett, a truecrypt viszont tényleg a legjobb fájltitkosító
 • Camouflage #9
  Ez ebben a formaban nem sokat er. Talan majd a kovetkezo generacio, mikor mar nem kell a sajat cimedre rendelned, hanem besetalsz a boltba es fillerekert jutsz anonim tarhelyhez - en latok benne fantaziat.
 • Azorut #8
  Wlcome back gettoharcos2?
 • Ranbó #7
  ennek a szélsőséges példája, az hogy (túl azon hogy iszonyat drágán kínálnak valamit) de ráadásul még egy-két troyant is bekapsz vele
 • Ranbó #6
  lsd: Windows kontra Linux , Photoshop vs Gimp, Microsoft Office kontra openOffice.org, 3DSMAX kontra blender stb... stb... stb...

  a nyílt forráskódnak mindig legalább egy előnye lessz a zárt forráskóddal szemben, mégpedig maga a forráskód, de ezenfelül ezzel járulékos előnyök is járHATnak: ingyenesség, stabilabb, kifinomultabb , többet tesztelt program, általában kisebb és gyorsabb, mint a zárt forráskódú "próbálkozás"
 • Ranbó #5
  tipikus példája ez annak, ami általánosságban igaz a szoftverekre:

  pénzért kínálnak egy olyan béta állapotú, instabil és zárt forráskódú rendszert, amelyre csak a nagyon kezdő, zöldfülű nem talál széles-e interneten rá legalább egy ingyenes, nyílt forráskódú alternatívát, amely kicsi, stabil, gyors és még ráadásul megbízható is ...
 • pasi29uk #4
  Kapsz egy pendrájvot tele linkkkel...

  http://rapidshare.com/files/72635...
  http://rapidshare.com/files/72434...
  http://rapidshare.com/files/72444...

  Volt már ilyesmi asszem online fájl banknak hívják. Jó pénzért tárolják az adataidat, és hihetetlen módon a VILÁG BÁRMELY RÉSZÉRŐL elérhető volt. (kivéve Kína, pár arab állam...)
 • Sir Ny #3
  "Érdekes megoldással rukkolt elő a Gemalto digitális biztonsági cég. A YuuWaa nevű szolgáltatás ötvözi egy pendrive és egy online tárhely előnyeit. "

  inkább hátrányait.
 • Ranbó #2
  http://truecrypt.org
  https://torproject.org
  https://gmail.com
 • Bith #1
  nem gyenge lehúzás