Gyurkity Péter

Tesztelőket toboroz a Microsoft

A szoftveróriás bejelentette, hogy új programot indítottak szoftvertesztelők toborzására, akiknek feladata a havi rendszerességgel megjelenő javítások és frissítések tesztelése, és a hibák kiszűrése.

A program a Security Update Validation Program nevet kapta, és kizárólag egyes vállalati ügyfeleknek és konzultánsoknak engedi meg, hogy betekintsenek a készülő javításokba. Debby Fry Wilson, a Microsoft Security Response Center igazgatója az újságírók kérdésére válaszolva elmondta, hogy a program invitálásos alapon működik, és nem tartja valószínűnek, hogy a közeljövőben nagyszámú meghívást küldenek ki.

"Ez egy igen erősen szabályozott projekt. Kizárólag olyan ügyfeleket hívunk meg, akikkel igen szoros a kapcsolatunk, és akikben teljes mértékben megbízunk" - fogalmazott Wilson. Elmondása szerint a projektet már egy éve csiszolgatják, és része a Microsoft azon stratégiájának, amely a szoftverfrissítési procedúra és a biztonság javítására irányul. Ennek keretében jelentette be a vállalat az elmúlt héten első saját kémszoftver-ellenes termékét, ezen a héten pedig bemutatta saját vírusirtóját, amely az elhangzott nyilatkozatok szerint nagyban hozzájárul a Windows operációs rendszer biztonságosabbá tételéhez.

"A program igen nagy felelősséget ró a meghívottakra. Nem csoda, hogy egyes esetekben ügyfeleink nem kívántak élni a lehetőséggel" - jelentette ki Wilson, hozzátéve, hogy szinte kizárólag nagyvállalatokat hívtak meg. A programban részt vevő partnereknek szigorú szabályokat kell betartaniuk, és többek között semmilyen információt nem közölhetnek a készülőben lévő javításokról. Az igazgató hozzátette, hogy reményeik szerint ily módon nemcsak a javítások megbízhatóságán, hanem a tesztelés gyorsaságán is javítani tudnak, és talán gyakrabban jelennek majd meg az újabb frissítések. A Microsoft egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy hányan vesznek részt a programban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Benoke #8
    Egy halom legális Win el lenne több.
  • htmm #7
    Igen, kell tesztelni, vegre belattak!
    Szerintem viszont nem pont igy. Egy nyilt tesztnek jobban orulnek. Nem is feltetlenul kell a megtalalt bugokert fizetni. Szerintem az eppen eleg motivacio lenne, ha minden megtalalt (x db) bug utan a felhasznalo ingyen kapna egy licenszt. Igy meg penzebe se nagyon kerulne a cegnek...
  • zeus #6
    "Vállalati környezetben meg egy hibának komoly anyagi vonzata is lehet."

    Nah ez a mondat szöget ütött.
    Sajnos az informatikai szakma sem teljesen kiforrott arra, hogy megfelelően lépjen bizonyos dolgokban.

    Itt hiába tesztelés, nem tesztelés.
    bibi mindenben van, csak kérdés hogy mikor melyik "hekker banda" :) akad rá és szemeteli tele a netet. (MÁR IS NEM CSAK MICROSOFT PROBLÉMA!)
    csak néhány szembeötlő probléma: 2-3 évvel ezelőtt volt egy hatalmas áramszünet amerikában. a windóz miatt történt... egy féreg okozta...

    Ott és akkor kellett volna mondani a windóznak, hogy viszlát.
    Aki nem tette járjon fórumra, frissítsen napi 2-4 órát, és tegye össze a két kezét, hogy este amikor alszik ne álljon meg semmi :)
  • BiroAndras #5
    "Minek tesztelni ? Az nekik nem elég ,hogy esetleg minden 100. ember bejelent valami hibát ? Ebből is látszik magasról tojnak az emberre."

    Amikor az egyszeri júzer a hibával szembesül, már késő. Addigra a cucc már a booltokban, és a gépeken van százmillió példányban. Nagyságrendekkel egyszerűbb házon belül javítani a hibát. Emellett a júzer elégedettsége is nő, ha kijavul egy hiba, mielőtt ő belebotlana. Vállalati környezetben meg egy hibának komoly anyagi vonzata is lehet.
  • NEXUS6 #4
    Egy alkalmazott aztán marha lelkesen fog tesztelni, olyan progikat amihez ráadásula vállalatának nem sok köze van.

    Hogy fog kinézni a bérezés?
    Ha nem vesz észre egy hibát, akkor levonnak a pénzéből, vagy fordítva, minden hibáért kap 200$-t?

    Mindegyik esetben jöhetnek ki hülyeségek.

    A tesztelés mindíg is bizalmi állás, és lelkiismereti kérdés volt. Egyiknek se sok köze van a pénzhez.
  • AS #3
    Hát jolene végre normális programot kiadniuk!
  • blackeagle #2
    Minek tesztelni ? Az nekik nem elég ,hogy esetleg minden 100. ember bejelent valami hibát ? Ebből is látszik magasról tojnak az emberre.
  • b #1
    az új fud! ^^