Gyurkity Péter

Távozik a Microsoft pénzügyi igazgatója

John Connors, a Microsoft pénzügyi igazgatója bejelentette, hogy 16 év után elhagyja a szoftvercéget, és tervei szerint egyes Seattle-környéki befektetési cégeknél vállal munkát.

A Microsoft egyelőre nem jelölte ki a 45 éves szakember utódját, aki az elmúlt években szakértelmével nagyban hozzájárult a vállalat sikereihez, végrehajtotta az első osztalék, az amerikai vállalatok történetének legnagyobb készpénz-kifizetését. Miután Connors 1999-ben elfoglalta helyét a pénzügyi igazgató posztján, a Microsoft bevételei rövid idő alatt 37 milliárd dollárra ugrottak, míg a készpénz állomány megháromszorozódott, és elérte a 64,4 milliárd dollárt.

A szabályozó hivatalnak eljuttatott dokumentumok szerint Connors mintegy 8 millió Microsoft részvényt birtokol, és a szakember az elmúlt években nagy elismerést vívott ki a pénzügyi körökben. "Úgy vélem megfelelő időpontban hagyom ott a céget" - jelentette ki Connors a Reuters hírügynökségnek adott interjújában, hozzátéve, hogy a Microsoft pénzügyi szerkezetében végrehajtott változtatások és a tehetséges belső szakembereknek köszönhetően minden bizonnyal hamar megtalálják majd méltó utódját.

"A döntés igazi hatását még nem mérhetjük fel, egészen addig, amíg a Microsoft nem talál rá a megfelelő utódra. Egy ilyen kaliberű ember elvesztése azonban mindig rosszul jön" - összegezte véleményét Charles Di Bona, a Sanford C. Bernstein & Co. elemzője, aki hangsúlyozta, hogy Connors minden bizonnyal nem az utolsó negyedéves alacsony mutatók miatt távozik a cégtől. A szakember várhatóan az Ignition Partners LLC nevű befektetési céghez szerződik, amely Bellevue-ben található, közel a Microsoft redmondi főhadiszállásához.

Connors elmondása szerint heti 55 órát dolgozott a Microsoftnál, és az utóbbi időben szükségét érezte a váltásnak, amely lehetővé tenné, hogy több időt töltsön családjával, illetve az északnyugati régió vállalatainak pénzügyeivel. Utolsó feladataként január 27-én még beszámol a Microsoft utolsó negyedéves eredményéről, és segédkezik majd az utódkeresésben. "Szóba került néhány igen tehetséges szakember, akik jelenleg is a vállalatnál dolgoznak" - jelentette ki Connors, hozzátéve, hogy Steve Ballmer vezérigazgató és Bill Gates elnök külsős jelölteket is számításba vesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • pemga #15
  Nekem a név ugrott először: John Connor :). Bocs :).
 • Sauron #14
  Egy dolog bíztos, a pali jobban kihasználja az eszét mint, a legtöbb ember a földön! Különben, nem tartana ott ahol most tart
 • PityBull #13
  "ez olyan, mint amikor a kapitány először hagyja el a sülyedő hajót"

  A cég gazdasági erejének ismeretében egy kicsit meredek a Microsoft-ot süllyedő hajónak titulálni... (lásd még: #3 és #5)
 • dez #12
  Talán annál jobban fél, hogy elveszítheti. És/vagy már lényegében a mániájá vált a dolog, mintha pl. élsportoló lenne. És learatja a dicsőséget a klubban. (Csak kíváncsi lennék, a családja mennyire örülnek a pénzének. Persze bizonyos szempontból biztos örülnek.)
 • noss #11
  Há' ezt mondom mindig, h a m$ az üzlethez ért rendesen (sajnos), ill. éppezért adja ki a szoftvereit 60%-os készültségi szinten... ;) :(

  Miért melózik még a fószer? Hát egyrészt mer mérne, másrészt mert minél pénzesebb vki, annál jobban kell neki a mégtöbb...
 • FTeR #10
  bocs, de ez olyan kisemberes beszólás, hogy már fáj. Te sem gondolhatod komolyan.
 • fanatic #9
  Láttál te már nagyfőnököt dolgozni??? Az, hogy bent van az irodában és a titkárnőnek alávág, az nem azt jelenti, hogy dolgozik is! Bár bent van 10 órán keresztül!
 • Cat #8
  nem egy nagy álom napi 10 orát dolgozni éveken át
 • b #7
  ez olyan, mint amikor a kapitány először hagyja el a sülyedő hajót! ^^
 • Killgore #6
  Mi a fenének vállalt munkát máshol? Annyi pénze lehet, hogy Dunát lehet rekeszteni vele. Én ülnék a seggemen és élvezném az életet! :)