Gyurkity Péter

Kibővíti redmondi központját a Microsoft

A szoftveróriás bejelentette, hogy jelentős mértékben kibővítené redmondi főhadiszállását, mivel a tervek szerint az elkövetkezendő 20 évben további 10 ezer fővel bővítik a foglalkoztatottak létszámát.

Ennek érdekében a világ legnagyobb szoftverfejlesztője - amely több mint két évtizeddel ezelőtt választotta központjául a várost - nemrég beleegyezett, hogy 30 millió dollárral támogatja a helyi közlekedés és infrastruktúra fejlesztését. Brad Smith, a Microsoft alelnöke és főtanácsosa az újságíróknak adott interjújában elmondta, hogy a tervek szerint a vállalat jelenleg is tekintélyes méretű központja újabb épületekkel bővül, amely egyben jelzi, hogy a cég továbbra is elkötelezett a Puget Sound régió mellett, és nem tervezi a költözést.

Az alelnök ezzel a Boeing 2001-es döntésére utalt, amelynek értelmében az óriásvállalat Chicagóba tette át székhelyét, bár egyes részlegeit továbbra is Redmondban hagyta. "A Microsoft több mint 25 éve jelen van a régióban, és nem kíván elköltözni" - jelentette ki Smith, hozzátéve, hogy az idei pénzügyi évben újabb 6-7 ezer alkalmazott felvételét tervezik, és a bővítés minden bizonnyal az elkövetkezendő években is folytatódik.


A Microsoft Albuquerque városában alakult meg 1975-ben, Bill Gates azonban később Belleuve-be, Seattle egyik külvárosába tette át a vállalat székhelyét, majd 1986-ban újabb költözésre szánta el magát, ezúttal Redmondot jelölve ki a cég központjául. A Microsoft főhadiszállása - amely egy konferencia központot, egy jól felszerelt televíziós stúdiót, számos futballpályát, egy múzeumot, valamint egy hatalmas raktárkomplexumot foglal magában - 28 ezer embernek ad munkát, amely a vállalat dolgozóinak mintegy felét jelenti.

A vállalat közleménye szerint a bővítési tervben szereplő épületek munkálatai 2006-ban kezdődnek el, azonban nem említik az építkezések befejezésének várható határidejét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #15
    Ez egy csekélyke kis porhintés, amolyan kösz jólvagyok üzenet a médiának.

    Kérdezem én, ki az aki a mai világban 20 évre előre tud tervezni?

    Billgéc monnyük hires ezekről ugye;) y2k, 640KB, '95 körüli net stratégia, táblaPC stb.

    Az egy dolog, hogy egy nagy céghez képest marha gyorsan reagáltak mindenre és álltak olyan dolgok élére, amihez amúgy semmi közük.

    Persze ez a nagy cég is látszólagos.
    Milyen állótőkével, insfrastruktúrával, raktárkészlettel stbvel kell nekik számolni egy piaci átrendeződés során, gondolom szinte semmilyennel.
    A marketingesnek mindegy hogy mi a termék.Legfeljebb eladnak/megvesznek néhány újabb céget, technológiát.
    2 hét múlva amig a logokat kicserélik a progikban, meg már árulhatják is!!!!
  • Sauron #14
    Még jó, hogy van M$! Különben mit fikáznánk egész nap!
  • Tetsuo #13
    --Mi a különbség a júzör és a lúzör között??
    --Nemtom, ugyanaz.
    --Gratulálok, öné a munka!
    :)
  • BlackRose #12
    Hogy csak röviden válaszoljak, az MS terjeszkedése a jövőben (és már most is) három téren lesz figyelemre méltó...

    1.) Üzleti alkalmazások (ERP, CRM, stb.)
    2.) IT Consulting
    3.) Média

    persze nem kell elfelejteni, hogy maga a Windows-Office páros is még feltud karolni párezer embert, mert az Office fejlesztések mostanában igen is fokozódnak, de a következő generációs Windows is elégé nagy erőfeszítéseket kér a Microsoft-tól, persze a biztonsági dolgok is előtérbe kerültek az elmúlt években és ez is fokozódni fog a jővőben, de az igazság ott van, hogy ha az MS erre a lépésre kötelezte magát akkor biztos megvan az oka, mert nálluk az erőforrások nagyon is optimálissan vannak kihasználva és nem hiszem, hogy csak azért bővitenék őket, mert van nekik némi kidobni való pénzük.
  • mireez #11


    LOL
    "Ez a hir annyit mond ,hogy az m$ be van sz*rva"
  • Frenzy #10
    Az MS rengeteg más dolgot is csinál, nem csak Windowst (és azt sem csak PCkre), és azt a sok dolgot valakinek meg kell terveznie, csinálnia, és tesztelnie, meg eladnia. Vagy éppen kifejlesztenie.

    Mellesleg ha egy cég ahogy irod, "be van sz*rva", szerintem nem vesz fel még több embert, hanem éppenhogy elbocsájt és próbál takarékoskodni. Lásd Nokia, akik leépítik (vagyis csak lentebb ... azért marad még :) a kutatás fejlesztést, vagy Siemens, akik meg a mobiltelefon üzletág sorsáról döntenek, és esetleg meg is szüntetik azt.
  • blackeagle #9
    Ez a hir annyit mond ,hogy az m$ be van sz*rva. Kell neki mégtöbb ember hátha abból a szemétből amit eddig csináltak ,valamit még össze tudnak lapátolni. Ha minden simán menne ,nem lenne szüksége rá ,a bevétele és a neve megvan ,már csak jó oprendszer kéne.
  • Frenzy #8
    Micsoda kérdés, természetesen, hogy pihenjenek és használják az új központ erre szánt egységeit. :D
  • [HUN]PAStheLoD #7
    Régebben ms élenjáró volt ebben a pihentetős/rekreációs dologban.. de mire veszik fel azt a 10K embert ? bétatesztelésre ? vagy szpemmernek ? esetleg linux-flémernek ? :)
  • Frenzy #6
    Én csak azt tudom, hogy láttam egyszer valami floridai szállodába kerestek takarítót az USAba, 10 dolláros (1900 ft ?) órabérért. Lehet számolni :)

    A munkakörnyezet elég sokat számít valóban, és az megkönnyíti a dolgot, ha a helyszínen lehet ki is kapcsolódni egyből, gondolok itt a cikkben emlegetett nem munkára való épületekre/helyekre.