Berta Sándor

Eladta online magazinját a Microsoft

Az online újság korábbi tulajdonosa, a Microsoft szerint a Slate-nek hatmillió olvasója van és képes arra, hogy eltartsa magát, bár azt a redmondi szoftveróriás is elismerte, hogy a lap közel sem mindig volt nyereséges.

A ComScore Media Metrix internetes kimutatásokat készítő cég adatai szerint a Slate-nek 4,8 millió állandó látogatója van, míg a The Washington Post weboldalát 4,5 millióan szokták rendszeresen felkeresni. A felhasználók többsége az MSN-hálózatból ruccan át híreket olvasni, és ez minden bizonnyal a jövőben is így lesz, hiszen az MSN és az online magazin közötti együttműködés továbbra is megmarad. Bár a Slate a jövőben is - a tulajdonosváltástól függetlenül - önálló magazin lesz, ám a The Washington Post tervei között szerepel, hogy minden eddiginél szorosabban együttműködjön egymással a két online média.



További részleteket a megállapodásról egyik fél sem kívánt elárulni, ám Jacob Weisberg, a Slate felelős kiadója megjegyezte, hogy igen szép összegért cseréltek gazdát. Nem változik a szerkesztői gárda sem, és a Slate továbbra is a szerkesztőség washingtoni és a New York-i irodáiban készül. A redmondi irodát azonban hamarosan mindenképpen bezárják.

A The Washington Post és a Microsoft közötti együttműködés évekkel ezelőttre nyúlik vissza. A tekintélyes amerikai újság online szerkesztősége már éve óta kapcsolatban állt az MSNBC.com-mal, és a The Washington Post riporterei többször is szerepeltek az MSNBC műsoraiban. Ráadásul Melinda Gates, Bill Gates felesége majd' egy éve tagja a The Washington Post felügyelőbizottságának is.

A Slate internetes magazin szinte már ereklyének számít a világháló történetében, a legrégibb online újságok egyike. A magazint még 1996-ban alapította Michael Kinsley újságíró a Microsoft anyagi támogatásával. Kinsley időközben, 2002-ben elhagyta a lapot, és jelenleg a Los Angeles Times rovatvezetőjeként dolgozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • quentit #4
    Ez jó: az msnbc.msn.com weboldal megnyitása után rögtön le lett tiltva a windows által egy popup :) Az MS kitalálta az SP2-höz a popup tiltást, majd az msnbs továbbra is használ ilyeneket...
  • RpPRO #3
    Axon. :DDDDDDDDDD
  • FTeR #2
    ilyen is van, hogy az M$ nemcsak vesz, hanem el is ad már mindent látam
  • Axon #1
    Vajon van benne Linux rovat?
    Esetleg meztelen lányok?