Berta Sándor

Halállal fenyegették meg e-mailben Michael Jacksont

Egy bíróság egy éves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy 26 éves kanadai fiatalembert, mert az elektronikus levelekben azzal fenyegette meg Michael Jacksont, hogy megöli.

A technika fejlődésével, sajnos nem csak a jó szándékú emberek, de a bűnözők számára is megnyílt egy új út az internet világába. Napjainkban már mindennapossá vált az internetes csalás vagy az online zsarolás, hogy az egyéb bűncselekményeket, bombafenyegetések stb. ne is említsük. Most egy illető azzal fenyegetőzött, hogy megöli a popsztárt, no nem mintha annak nem lenne, amúgy is elég baja, gondoljunk csak az ellene jelenleg gyermekmegrontás miatt folyó büntetőügyekre.


Adrian P. augusztusban küldte el az ominózus elektronikus levelet a Michael Jackson ügyét tárgyaló bíróságnak. Az e-mail szövege a következő volt: "Jackson nem fog az autóig elérni. Ez egy ígéret. Apropó, a golyóálló mellényeknek a kar alatti rész a gyenge pontjuk." Miután a popsztár a bíróság épületét mégis sértetlenül hagyta el, Adrian P. újabb elektronikus levelet küldött, amelyben a következő állt: "A zöld egyenruhában lévő, kék inget viselő rendőr útban volt. Talán legközelebb..."

A fiatalember védői azzal próbáltak az esetet tárgyaló ontarioi bíróság előtt védekezni, hogy az illető depresszióban szenved és pánikrohamai is vannak, szinte az egész világtól, majdnem mindentől és mindenkitől retteg. Az e-mail elküldése akkor történt, amikor Michael Jackson tárgyalását közvetítették a televízióban és Adrian P. elmulasztotta bevenni a gyógyszereit.

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy a kanadai férfire még egy érdekes, de az eset fényében érthető mellékbüntetést is kiszabott az ügyben eljáró bíróság, nevezetesen, hogy az illető egy esztendőn át nem fogadhat és nem írhat e-maileket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ChevyG #6
    csak imélben?
  • Piscator #5
    Ez borzasztó. A gonoszak. ;)
  • Cactus #4
    NA MIVAN DZSEKÓ, kell a média? LOL. Szerintem ez a hülye már akkor sem kerülne tévébe, ha az anyjával kapják rajta, de most mégis sikerült.
  • Jimmyke #3
    Elég Dzsekó képére ránéznem és hirtelen nekem is kedvem lenne elintézni...
  • FTeR #2
    sok hülyeség van az amerikai (kanadai) jogban, de ezek az eltíltások nem azok. pl amikor 1 crackert nem börtönbe zátnak, hanem X időre eltíltják a számítógép használattól, tekintve, hgoy talán nagyobb büntetés ez neki, mint ha 2x annyi ídőre börtönbe zárják (ahol esetleg van gép).
    vagy amikor 1 zaklató x távolságon belül nem közelítheti meg a másikat. ezzel megoldják a problémát és mégsem zártak börtönbe egy olyan embert aki nem oda való (itt nem a notórius zaklatókra gondolok)
  • Ceb #1
    "hogy az illető egy esztendőn át nem fogadhat és nem írhat e-maileket"
    Lol
    Ez mire jó???? Ez kb olyan mint amikor vkit eltíltanak a mobiltelefontól.
    Az emberi hülyeség határtalan