SG.hu

Symantec partner lett a Grepton

A Grepton reményei szerint ezen beruházások általánossá vállnak a kis- és közép vállalatok körében is, és a hazai informatikai biztonsági kultúra magasabb szintre fog emelkedni a közeljövőben.

A vállalat véleménye szerint tévedés azt hinni, hogy komoly informatikai biztonsági rendszerekkel csak a bankok és titkos katonai objektumok rendelkezhetnek. Céljuk, hogy a kis- és középes vállalatok számára is elérhető közelségbe hozzák e rendszerek alkalmazását. A GreptonInformatikai Rt. a Symantec Rt.-vel kötött partneri szerződés keretében a közelmúltban, az OMD Hungary Kft. média cég számára végezte el a teljes informatikai biztonsági rendszer kiépítését.

A Grepton idén februárban írt alá Enterprise Solution Partner szintű szerződést a Symantec Rt.-vel. Ezt a címet azok a partnerek kapják, akik a magyarországi piacon jelentős értéknövelt viszonteladók, s megoldásszállítói gyakorlattal rendelkeznek a tűzfalak, sérülékenység-kezelés, behatolás-felismerés és víruselhárítás, valamint tartalomkezelés területén. A minősítési eljárás másik követelménye, hogy okleveles biztonsági mérnök álljon az adott partner alkalmazásában. A társaság azért tartotta fontosnak a partneri együttműködés létrejöttét, mert hisz abban, hogy a Symantec-es fejlesztések által több - és akár kisebb - cég is kialakíthat komoly biztonsági védelmet.

A korszerű biztonsági rendszerek egyik ismérve, hogy a védelmet nemcsak a kiszolgáló számítógépek, hanem a nagyszámú kliens számítógépek számára is biztosítják. Teszik ezt a vírusirtás, a behatolás érzékelés és kliens számítógépeken futó "mini" tűzfalak együttes alkalmazásával. A központi eseménykezeléssel és reagálással összekapcsolt rendszerfelügyelet nemcsak megkönnyíti az informatikai hálózat kezelését, de segít a birtoklás összköltségének csökkentésében is. Ha a víruselhárító, tűzfal és behatolás-érzékelő funkciók egy gyártótól származnak, akkor az egyetlen lépésben történő frissítés segítségével a vállalatok gyorsabban reagálhatnak az összetett járványokra, és ezzel megelőzhetik a felhasználói gépek megfertőződését, elháríthatják a rosszindulatú behatolási kísérleteket.

A vállalat számára a partneri cím elnyerése nem csupán a korszerű megoldások alkalmazása miatt előnyös. A Symantec, a mai informatikai környezet kritikus fontosságú műszaki területeit, a vírusvédelmet, tartalomkezelést, tűzfalakat és virtuális magánhálózati eljárásokat, a behatolás-érzékelő rendszereket, valamint a sebezhetőség kezelését felölelő Symantec megoldások alkalmazása terén széles körű műszaki támogatást és képzést nyújt a vállalati partnerek számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!