Gyurkity Péter

10 éve indult útjára az MSN Messenger

Általában sikersztoriként írják le az immár Live Messenger néven fejlesztett azonnali üzenetküldő platform eddigi életútját - a program első helye megkérdőjelezhetetlen, a felhasználók száma immár 300 millió feletti.

Az üzenetküldő alkalmazást fejlesztő részleg pályázatot hirdetett meg a felhasználók számára, amelynek keretében bárki beküldheti saját élményekre alapozott írását, amely valamilyen módon kapcsolatban áll a fejlesztéssel. A legjobbak jutalomként megjelenhetnek a Microsoft saját, kifejezetten erre szánt weboldalain, illetve egyéb fórumain, a határidő pedig június 28. A fejlesztők az alkalmazás 10. születésnapja alkalmából szánták el magukat a lépésre.

Tíz év telt el ugyanis az MSN 1999-es elindulása óta, az elmúlt egy évtizedben pedig a platform nemcsak új funkciókkal és szolgáltatásokkal bővült, de új nevet is kapott, köszönhetően a Live-stratégia térnyerésének. Az azonnali üzenetküldés fogalma hamar összekapcsolódott a névvel, és bár az első időszakban több rivális (így például az ICQ) is előrébb tartott, az MSN, majd pedig a Live Messenger az utóbbi években már magabiztosan uralta a piacot. Jól mutatja ezt, hogy az aktív felhasználók száma immár eléri a 330 milliót, vagyis a Microsoftnak sikerült az, ami a Google-nak összejött az internetes keresők terén.

Az indulás óta elkészült új funkciók és kiegészítők között megtalálható a webkamera támogatás, az egyénire szabható háttér, az emotikonok és az animált logók megjelenése, valamint a fájlmegosztás. Ezt egészíti ki az olyan közösségek kialakulása és felfutása, mint a Messenger Plus! Live, vagy az msgstuff.com. A szoftvercég pedig már készül a Live Messenger 2009-es változatával, amely a 9.0-s verziószámot kapta.

Bár a névváltoztatásra 2005-ben sort kerítettek, a felhasználók jelentős része továbbra is a régi MSN névvel illeti a programot - a platform első helyét egyelőre egyik vetélytárs sem kérdőjelezheti meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BenceYCE #98
    Hagyd! A végén biztos csattanó lesz..... Hu bazz, ez nem a viccek topic? :)


    Akkor jó lesz barátok köztnek is :D :P
  • Justil #97
    én is ezt javasoltam, de a srácnak humorérzéke sincs :)
  • Garrett27 #96
    menjetek msnre vitatkozni
  • 5c0rp330n #95
    erről beszéltem. pontosan ez az, amiért nem fogok egy ilyen seggfejjel vitatkozni. mert ez nem vita. ez szardobolás, amit te csinálsz, semmi több.
  • Justil #94
    látom durván beakadt az a bizonyos lemez :)
  • 5c0rp330n #93
    igen, csak azt felejted el, hogy az én kis világom a valóság, ahogy már elmondtam párszor. ha saját magadnak mondasz 100%-osan ellent 2 mondatban egymás után, majd fokozod tovább az öngyalázást 2 további értelmetlen személyeskedő visszaszólással, amivel engem vádoltál, akkor egyszerűen elveszted minden hiteledet, és teljesen mindegy lesz, hogy mit hordasz össze. nem mintha egy darab értelmes dolgot mondtál volna egész ittléted alatt. azért jó látni, hogy ilyen emberek is vannak, ilyenkor döbben rá az ember, hogy az emberi butaság valóban határtalan. és valahányszor válaszolok, mindig visszajössz egy darab érv nélkül és mégegyet belerúgsz saját magadba, gratulálok. tekintve, hogy ami itt megy veled régóta, az a részedről nem vita, csak óvodás szardobálás érvek nélkül, eszem ágában sincs egy ilyen seggfejt bárhova felvenni és további értékes perceket pazarolni rá. és mielőtt elkezdenéd írni a következő szokásos érvek és értelem nélküli baromságaidat, megnyugtatlak: szarok rád magasról. bár az eddigieket is nehezen lehetne vitának hívni, én veled többet nem vitatkozom. inkább valami elmeroggyantak otthonában próbálkozz beszélgetőpartnert találni ha unatkozol, ott még találhatnál olyat, aki passzol hozzád, és hozzádillő vitapartner lenne.
    a viszont nem látásra.
  • Justil #92
    Így van, nem számít hogy mit mondok, mert a te kis világodban én mindenképpen olyan leszek, amilyennek te azt akarod. Orvosi eset vagy, de legalább vicces :) Vicces, ahogy 5x leírod ugyanazt újra és újra, már olyan szinten erőlködve, hogy csak nevetve lehet bírni.
    De tudod mit, ne offoljuk tovább ezt a már úgyis szétoffolt topicot. Ha szeretnél még továbbra is pattogni, gyere, vegyél fel MSN-re
  • 5c0rp330n #91
    épp most veszítettél egy vitában csúnyán és égetted le magad igencsak kellemetlen módon. ha ez neked vicces, akkor nevess csak rajta. bár igazából ténylegesen mindegy hogy mit csinálsz onnantól kezdve, hogy többször hogy ellentmondtál saját magadnak 2 mondaton belül a szavahihetőségedet ezzel elásva, innentől kezdve nem számít, hogy mit mondasz, semmi jelentőssége nincs.
  • Justil #90
    kajak köszönettel tartozom neked, mert rég nem röhögtem már ennyit, mint rajtad :) you've made my day!
  • 5c0rp330n #89
    ott veszítettél, ahol az érvekkel és tényekkel szemben egy idióta személyeskedő visszaköpést tudtál csak produkálni, semmit többet. a fröcsögés pedig pontosan az, amit most, és az előző hsz-edben csinálsz. te ne próbáld meg senkinek megmondani, hogy mit csináljon, de nekem pláne nem. a kérdésed szintén sehogy sem kapcsolódik a vita tárgyához, és messze áll a valóságtól, viszont jó kiindulási érték lehet a te korodhoz. szomorú lenne, ha 15 évesen csak ennyi agyad lenne, kevesebbnek reméltelek.