Berta Sándor

Kiadás előtt ellopták a U2 új albumát

A vadonatúj számítógépes játékok mellett a legújabb hírek szerint a U2 hivatalosan még meg sem jelent "How to Dismantle an Atomic Bomb" című új albuma is már megtalálható a legnépszerűbb és legnagyobb fájlcserélő rendszerek kínálatában.

Az ír rockbandával már másodszor fordul elő, hogy egy új műve a hivatalos megjelenés előtt felkerül az internetre. Az együttes pechsorozata még akkor kezdődött, amikor ellopták tőlük egy próba során a Vertigo nevű CD teljes anyagát. Bono, a csapat frontembere akkor kijelentette, amennyiben a művet a tolvajok felteszik a világhálóra, akkor bárki számára letölthetővé teszik a CD-t. Az együttes egyik szóvivője az eset kapcsán kijelentette, hogy tudnak az illegális másolatról, ám arról a zenekar tagjai, illetve a kiadó még nem döntöttek, hogy elhalasszák vagy előrehozzák-e az album megjelenési időpontját.

A U2 tagjai, élükön Bono-val korábban azt nyilatkozták, hogy amennyiben ilyesmi újra megtörténik, akkor gondolkodás nélkül fel fogják tenni a világhálóra az érintett zeneszámokat, azért, hogy az adott mű legálisan is bárki számára hozzáférhető legyen. Mint ismeretes, idén nyáron rejtélyes módon eltűnt Nizzában egy még teljesen el nem készült dalokat tartalmazó adathordozó. Az azóta megjelent Vertigo című új zeneszámból időközben már videoklip is készült, ám arról nincs hír, hogy a tettesek előkerültek-e.

Az illegális másolatok felkutatását fő feladatának tekintő BayTSP nevű cég szóvivője szerint a legtöbb ilyen esetben a felhasználók azt tapasztalhatják, hogy csak egy rossz minőségű vagy csak úgynevezett loopokat tartalmazó CD került a tulajdonukba és nem a teljes album.

Mindenesetre elég érdekes, hogy immár másodszor keveredik hasonló ügybe az ír rockbanda. Csupán azt nem lehet tudni, hogy figyelmetlenségből tűnnek-e el a zeneszámokat tartalmazó CD-k vagy a belső munkatársak közül valakinek, valakiknek a keze is benne van a dologban?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pafi #4
    "amennyiben ilyesmi újra megtörténik, akkor gondolkodás nélkül fel fogják tenni a világhálóra az érintett zeneszámokat, azért, hogy az adott mű legálisan is bárki számára hozzáférhető legyen"
    Pont az maradt ki a cikkből, hogy az iTunes Music Store-on megjelentetik, ahonnan pénzért, legálisan letölthető lesz.
    Namost a cikkből úgy is lehetett érteni hogy ingyen teszi elérhetővé, ami persze nem igaz.
  • zakika #3
    ennek is lopjak a dalait
    akkor se kellene ha fizetnenek erte
  • HuAn82 #2
    Eminem is megszívta a közelmúltban.
  • [HUN]PAStheLoD #1
    hát van ez így ...