Rónai György

Az OCZ a világ legerősebb tápegységét mutatta be

Az eddig inkább memóriáiról ismert OCZ egyre inkább tekinget más PC-alkatrészek gyártása felé. A cég most piacra dobta a PowerStream tápegységét, amely nem kevesebb, mint 600 W-os összteljesítményre képes, így jelenleg a legnagyobb teljesítményű a piacon.

"Az OCZ PowerStream PSU a legnagyobb teljesítményű, és egyben a leghalkabb tápegység is, ami ma a piacon van. Az új 600 W-os megoldás hordozza az OCZ eddigi tápjainak előnyeit, azonban sokkal nagyobb teljesítményű a 420/470/520 W-os modelleknél" - olvasható az OCZ nyilatkozatában.

Minden OCZ PowerStream tápegység tartalmazza a PowerFlex technológiát, amely segítségével az egyes feszültségágak (12/5/3,3 V) külön állíthatók. Mindhárom vonal szabályozója alatt még egy visszajelző LED is található. A másik fontos technológia az OCZ ConnectAll, melynek révén univerzális megoldásként szolgál ATX, Serial ATA, P4, EPS12V, és BTX szabványú eszközökhöz is. Mindezek mellett természetesen jelen vannak a cég speciális szűrői is, amely különösen stabil tápellátást biztosítanak, mindenféle elektromos zaj nélkül.

A fenti PowerShield, PowerFlex, és az extra halk PowerWhisper hűtési megoldás mellett a 600 W-os PSU (Power Supply Unit - tápegység) ATX12V 2.01 szabványú, és a nemzetközi 230 V-os verzión aktív PFC is található. Természetesen a 600 W túl soknak tűnhet egy hagyományos PC-hez, azonban olyan csúcsgépek, amelyekben két processzor, netán két videokártya, vagy több merevlemez található, bizony megkövetelhetnek már ekkora tápegységet.

Az OCZ PowerStream tápegységekre 5 év PowerSwap garanciát vállal a cég, ráadásul, ha 3 éven belül kerülne vissza hozzájuk egy hibás darab, azt ígéretük szerint azonnal egy új modellre cserélik ki, kiküszöbölve ezzel a hosszadalmas javítási időt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #18
    huhh meknyugottam :P
  • Mice #17
    nem az a pofátlan dolog, hogy egy dologról olyat állítanak ami nem állja meg a helyét hanem hogy úgy mondják ezt hogy még igazuk is legyen :)
  • Cat #16
    hiába, a marketingesek mindenről ki tudják találni hogy "legjobb", "legerősebb", "leggyorsabb"
  • Mice #15
    "a PowerStream tápegységét,"
    "a legnagyobb teljesítményű a piacon"

    az van hogy a legnagyobb teljesítményű

    nem a legnagyobb tű. piaci termék hanem a legnagyobb tű. ocz termék :P
  • PyRex #14
    "A cég most piacra dobta a PowerStream tápegységét, amely nem kevesebb, mint 600W-os összteljesítményre képes, így jelenleg a legnagyobb teljesítményű a piacon."

    Most nem azért, de 600W-os táp már régen van. Pl. szerverekben... Nemrég mi is vettünk olyat. És NEM ocz :) Szóval akkor most mi van?
  • Mice #13
    az enyémre csak annyi van írva hogy piros sárga meg narancssárga :)
  • arty #12
    még ...
  • Zoley #11
    6xIDE (1dvd,1cdrw,4vincsi) 2xSCSI (1xcd,1xDAT) 300W (?350?) codegen.
    Na jo, csalok mert csak 1gHz cerka, de ge4ti4200.
    Semmi gond.
  • PLaci #10
    He? Azt még simán birnia kéne....
    Nekem a 4x IDE (3 vinyó) 2x SCSI (2 vinyó) felállást nem díjazta a 300W-os tápom...
  • [HUN]PAStheLoD #9
    ezeknél minden Power-rel kezdődik
    powerToilet .. és tsai :P

    amúgy nekem is le kéne már cserélni a 300W-os mercury szuper-nóném tápomat főleg hogy 2 winyó 2 optikai meghajtó (dvd kombó és dvd író) meg 2500barton meg egy gef négy ... mázli hogy elbírja :P