SG.hu

Megszűnik Magyarország piacvezető online áruháza, a Fotexnet

A Fotexnettől kiszivárogtatott információk szerint, jövő héten felfüggeszti tevékenységét a Fotexnet, Magyarország piacvezető online áruhaza.

A Fotexnet megszűnésével egy időben megszűnnek az áruházhoz kapcsolódó Hűségprogram, Partnerprogram, Virtuális számla és Ingyenlottó szolgáltatások is, mivel a cég vezetősége profiltisztítást hajt végre, és bezárják a kevésbé hatékonyan működő üzletágakat.

Mi állhat a döntés hátterében?

A Fotexnet áruház mára közel 2 millió forint árbevételt ért el naponta, ezzel Magyarországon piacvezető pozíciót vívott ki. Az elért eredmények mögött azonban egy költséges logisztikai rendszer áll, amely lehetővé tette több mint egy évig, hogy ingyenesen szállítsák ki az 5000 Ft feletti termékeket a megrendelőknek, ezzel jelentős előnyt érve el nemcsak az online versenytársakkal, de még a vidéki kiskereskedőkkel szemben is. A központosított logisztikai rendszer azonban megkövetelte, hogy a vidéki beszállítók termékeit elosztás előtt szállítsák be a központba, ami számottevően csökkentette a tevékenység jövedelmezőségét.

A DVDRent továbbra is működik

Az internetes áruház megszűnése nem érinti az idén tavasszal indított DVDRent szolgáltatást, amely a cég várakozásait meghaladó eredményességgel működik, közel dupláját hozva a tervekben szereplő előfizetői létszámnak. Továbbá szintén fennmarad az online közvélemény-kutatással foglalkozó Fotexnet Research weboldal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #20
    http://sg.hu/cikk.php?cid=34274
  • derwer #19
    Na msot olvastam, hogy "csak" márciusig lesz bezárva "átszervezés" miatt. Itt olvastam(http://hirek.prim.hu/cikk/42513/) de valószínüsítem, hogy ittt is lehet róla még egy cikk....
  • Cat #18
    piacvezető azért, mert legnagyobb forgalmú és legnagyobb látogatottságú volt a magyar neten
  • Phat Smoker #17
    egy kis ellentmondás van ebben a szövegben:
    "..Fotexnet, Magyarország piacvezető online áruhaza..."
    "..bezárják a kevésbé hatékonyan működő üzletágakat..."
    most akkor sikeres volt vagy nem ?
    ezexerint nem volt az :)
    de akkor mitől vagy kitől lett piacvezető online áruház ? :)
  • TeszteloPontHu #16
    Lehet, hogy a Murányi ezért ment csődbe jóval korábban?
  • Piscator #15
    ..meg újabb IT-lufi pukkadt ki.
  • Piscator #14
    Hehe. Mondjuk sohase rendeltem tőlük. Lehet, hogy ezért ment csődbe:))
  • pafi #13
    Szerintem is drága volt, főleg mostanában. Vidékre pedig 4000-ért hoztak volna cuccot.
    Engem viszont az érdekelne, hogy az a kb 2 giga digitális fotó, amit oda töltöttem fel (backup célból), azzal most milesz? (Megvan persze máshol is.)
    Szóval a fotóalbum is megsz?nik?
  • RangeR #12
    Mikor vettem egy DVD rendszert, előbb ezektől megrendeltem 240 000Ft-ért, és utána vettem észre, hogy a Murányiba 170 000Ft. Még az utolsó pillanatban le tudtam mondani. Azóta nem ez volt a kedvenc cégem, úgyhogy 3x-os HURRÁ, hogy benyekkentek!!!!
  • Macc #11
    nekem azert nem tetszett soha, hogy 130e-ert adtak 25e Ft-os RAM-ot...