Berta Sándor

Már 150 millió eladott dalnál tart az iTunes

Az Apple bejelentette, hogy fontos mérföldkőhöz érkezett nem csak a vállalat, de az egész zeneletöltési piac is, hiszen egy felhasználó letöltötte az iTunes online zeneboltból a számítógépére a 150 milliomodik zeneszámot.

Az elmúlt hónapok bebizonyították: sikertörténetté vált az Apple online zeneletöltő szolgáltatása. Az ominózus zeneszám Lauryn Hill Ex-factor című dala, amelyet a Colorado amerikai szövetségi államban, Ignacio városában élő Beth Santisteven vásárolt meg. Érthető, hogy elégedetten nyilatkozott a sajtó képviselőinek Eddy Cue, az Apple alkalmazások részlegért felelős alelnöke. Kiemelte, hogy a 150 millió eddig eladott zeneszám is azt bizonyítja, hogy igenis van jövője az online zeneletöltési piacnak. Mint mondta: ez az esemény nem csak a vállalat, de az egész piac számára is mérföldkövet jelent.

Az Apple-nek mellesleg pont kapóra is jött ez a siker, hiszen a cég nemrégiben jelentette be, hogy további hat iTunes online zeneboltot akar nyitni a világ különböző országaiban, de főleg Európában. "Ez csak megerősíti az elhatározásunkat, hogy jó úton járunk és hogy hamarosan még több felhasználó számára tegyük elérhetővé kínálatunkat" - tette hozzá a boldog alelnök.

Szakértők szerint az Apple iTunes szolgáltatása óriási iramban fejlődik. Az első online zeneboltok megnyitása óta eltelt gyakorlatilag egy év alatt a cégnek sikerült ugyanis elérnie, hogy ma már hetente négymillió zeneszámot és zenei albumot értékesítenek az iTunes-boltokban. Mint ismeretes, az iTunes-szolgáltatás jelenleg az Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában elérhető. Az alkalmazott licenszmodell szerint minden letöltött, vagyis megvásárolt zeneszámot legfeljebb öt számítógépre és tetszőleges számú iPod-készülékre lehet átjátszani. Egyetlen zeneszámot a felhasználók gyakorlatilag korlátlan esetben írhatnak ki CD-re, amennyiben pedig valaki egy letöltött egész albumot vagy egy saját maga által, különböző dalokból összeállított albumot akar kiírni CD-re, azt hétszer teheti meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Duddits #2
    Mi van? Ezt hogy tudják korlátozni??
  • tajfun #1
    "vagy egy saját maga által, különböző dalokból összeállított albumot akar kiégetni CD-re, azt hétszer teheti meg"
    Ludas Matyas pedig 3szor adja vissza... :)