Gyurkity Péter

Megduplázta nyereségét az Apple

Az Apple Computer szerdán közzétett beszámolója szerint a vállalat bevétele jelentős mértékben növekedett az elmúlt pénzügyi negyedévben, ami elsősorban az iPod készülékek és a noteszgépek erősödő forgalmának köszönhető.

A szeptember 25-én lezárult negyedik negyedévben a nettó bevétel elérte a 106 millió dollárt, ami jóval több mint kétszeres növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest, amikor a vállalat "mindössze" 44 millió dolláros bevételre tett szert. Az Apple szóvivőjének elmondása szerint az utolsó negyedévben kilenc év óta nem sikerült ilyen eredményt elérniük. Peter Oppenheimer, a vállalat pénzügyi igazgatója ezzel egy időben elmondta, hogy a kiemelkedő eredményben - amely a legtöbb előrejelzést is messze felülmúlta - rendkívül nagy szerepet játszott az iPod készülékek, valamint a PowerBook noteszgépek forgalmának 95 százalékos növekedése.

Hozzátette, hogy a PowerBook termékek iránt a vállalatok mellett az amerikai iskolák is növekvő mértékben érdeklődnek, ami szintén jótékony hatással volt a forgalom emelkedésére. A szóban forgó időszakban a PowerBook noteszgépekből származó bevétel 20 százalékkal nőtt, ezzel elérte a 419 millió dollárt, míg az iPod készülékekből befolyó bevétel megnégyszereződött, és meghaladta az 530 millió dollárt.

A bevétel megugrása nem véletlen, hiszen az Apple egy év alatt több mint kétmillió lejátszót értékesített világszerte, és az iPodok népszerűsége töretlenül növekszik. Oppenheimer elmondása szerint az összesített adatok már a Hewlett-Packard által gyártott iPodokat is tartalmazzák, bár a két vállalat közötti együttműködés még igen korai szakaszában jár, és a HP által gyártott lejátszók a negyedik negyedéves forgalom mindössze hat százalékát tették ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci #2
    Ohh Yesss! :)
  • dez #1
    Azt hiszem, meg is dolgoztak érte.