JohnnyCage

Az AOL elbocsátja a Netscape/Mozilla fejlesztőit

Az elemzők szerint az AOL egyszerűen "bedobta a törülközőt", amikor úgy döntött, hogy elbocsátja a Netscape webböngésző szoftver fejlesztésével foglalkozó mintegy 50 programozót.

"Nem mondanám, hogy a páciens halott, de az biztos, hogy inkább zombinak tűnik, mint élőnek. Véleményem szerint a közeljövőben biztosan nem lesz újabb Netscape verzió" - mondta Jonathan Gaw, az IDC piackutató cég egyik vezető elemzője. Gaw véleményével Geoff Johnston, a StatMarket piackutató cég elnökhelyettese is egyetért. "Úgy tűnik, az America OnLine bedobta a törülközőt. Véleményem szerint a jelenlegi a legutolsó Netscape verzió, amit láthattunk" - mondta Johnston.

Andrew Weinstein, az AOL egyik szóvivője egyelőre tagadta, hogy ütött volna a Netscape órája. "Továbbra is támogatni fogjuk a Netscape webböngészőt, és a Netscape továbbra is része marad stratégiánknak" - közölte a szóvivő.

Számos jel ugyanakkor a böngésző lassú halálára utal. "Nem hinném, hogy a napokban végrehajtott leépítés után bárki is maradt volna az AOL-nál, aki a Netscape fejlesztésével foglalkozna" - mondta egy, a társasághoz közel álló szakértő. A Netscape legutolsó jelentős verziója a tavaly bejelentett 7.0-ás volt, de a felhasználók többsége továbbra is a 4.7-es verziót használja, állítja Johnston.

A Netscape projekt végére már a közelmúltban is következtetni lehetett, amikor az America OnLine a Microsofttal kötött megállapodásában vállalta, hogy öt éven keresztül az Internet Explorert fogja használni szolgáltatásához. Ezzel a lépéssel a társaság saját böngészőjét szorította háttérbe egy rivális megoldással szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RelakS #15
    Pl a fórum főlapján nem jelenik meg a csetszoba. Vagy csak valami nincs belerakva a mozillámba?
  • galocza #14
    nem tom de akadunk páran 8)
  • b #12
    hmm.., jó gondolatok! nem is tudtam, hogy járnak ide rajtam kívül is értelmes emberszabásúak. :D

    ( ööö.., persze az alattam szóló picipöcsű gyerek véleményét leszámítva. )
  • SirBubu #10
    operát használok, de attól tartok, pénzt nem adnék érte. sokat meg végképp. tetszik, mert kényelmes. használom a share(vagy free)ware letölthető verziót a tetején lévő bannerrel, ha operáék ebből pénzt tudnak realizálni, akkor ennyivel támogatom őket. még reggelnék is a letöltéshez, ha szükséges (pl. reklámozók felé bizonyítani akarják, hányan látják a bannerüket), de meg nem venném. ha mehet ingyen is. ha meg csak pénzért menne, lehet le is törölném, és keresnék más alternatívát.
  • Tomcat #8
    manóvár: szerencsére egyre többen... kezd ismét kialakúlni egy tényleg kemény ellenfél az M$ IE-nek végre.

    Jó az az IE6, de azért ha jól belegondolsz mozilla, Opera már most hazavágja sokmindenben. Kicsit púrde azé, hogy nincs automatice pop-up gyilkolás, tabbed-browsing, stb. És egyre kevesebb a számukra gondot okozó weboldal. M$ simán kiadhatott volna ilyen frissítéseket, de nem... hisz nép nagy része úgyis azt használja, amit a winsuxx elébe tesz... mindek update. Na ez a veszélyes dolog.
  • SirBubu #7
    én is az operát gyűröm, és tetszik. leginkább a mouse-gesture, amivel a böngészés még gyorsabb-könnyebb
    (ez itt a reklám helye)
  • HappyBoy #5
    5?
  • Tomcat #3
    senki nem szívott semekkorát... IE -nek muszály lesz erősítenie, ha nem akarja, hogy a mozilla, Opera megszorongassa erőteljesen. Mert ez utóbbiak gőzerővel fejlesztenek. Microsuxx se tétlen gondolom a színnfalak mögöt, de jobb lesz ha ráhajt az új "csodás" browsere fejlesztésére is :)

    A verseny meg mindig csak nekünk usereknek jó...
  • b #1
    hát ez egy kicsit szomorú. reméljük ettől még a mozilla ugyanúgy rohamléptekben fog fejlődni. mondjuk ráfér. :)