Rónai György

Szabványosítják a mobiltelefonok akkumulátorait

Az IEEE SAC Program keretében megkezdődött egy új szabvány kidolgozása, amely a mobiltelefonok akkumulátorainak egységesítését és robosztusabb felépítését irányozza elő. Az új szabvány várhatóan véget vet a silány minőségű utángyártott akksik piacának és minőségi, nagyobb kapacitású termékeket eredményez majd.

Az IEEE P1725 szabvány magába foglalja majd a mechanikai, elektronikai, kémiai, előállítási, minőségbiztosítási, és csomagolási előírásokat is, így mindenre kiterjedő minőségellenőrzést tesz majd lehetővé. A fő célja, hogy megbízható, nagyobb teljesítményű, egységes dizájnnal, és minősítéssel rendelkező akkumulátorok kerüljenek a piacra. "Az IEEE P1275 a jelenlegi szabványokat fogja kiegészíteni, hogy az ipar a jövőben is teljesíthesse a magasabb fokú elvárásokat." mondta el Jason Howard, a Cellular Battery Standards Working Group vezetője, és egyben a Motorola energia-technológiai menedzsere.


"Előírja majd az akkumulátorok számára a nagyobb, és jobb minőségű energiaellátást, tehát segítségével a vásárlók egyre növekvő igényeinek megfelelően újfajta, nagyobb tudású, tovább használható mobiltelefonok kerülhetnek piacra. A cél az, hogy az egyre komplexebb igények mellett jobb felhasználói élményt nyújtsunk az akkumulátorok, és egyben a teljes rendszerek fejlesztésével."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #3
    Jah notebook rulez! Következő vasam az lesz! Csak a szar aksija ne lenne..
  • aaaaa #2
    Ha megint elkezdik az eredeti akksikat az új telefonok árának a feléért árulni, akkor újra lesz utángyártottnak piaca. Néhány szerencsétlent meg lehet ijeszteni felrobbanó akkumulátorokkal, de mindig lesz vevő az utángyártottra is, még ha nem is teljesen szabványos. Nagyon tetszik az is, amikor a nyomtatógyárak sírnak, hogy csak eredeti tintapatront vegyenek, mert tönkremegy a nyomtató, közben a két eredeti patron többe kerül, mint az egész alsó kategóriás nyomtató patronokkal.
    Ennyit a környezetvédelemről.
    A mai akksiknak meg illene kibírni a mobiil 2-3 éves elavulási életkorát...
    Bár inkább a notebook akksikat kellene szabványosítani, és nem csak 400 feltöltést garantálni rá, és többek között nem kellene 50000-ekbe kerüljenek... :)
  • ttt ttt #1
    Az utángyártott / hamisított aksik mikor fognak bármilyen szabványnak megfelelni?