Gyurkity Péter

Mágneses töltéssel jön a Realme telefonja

Android alatt ez lesz az első ilyen megoldás, sebességben viszont lehagyják az Apple-t.

Az okostelefonok gyorstöltési technológiái kapcsán több eltérő fejlesztést láthattunk már, a különböző gyártók egymás után döntik meg az eddigi rekordokat, bár ezt némi aggodalom kíséri, hiszen a villámgyors töltés nem mindig kedvező az akkumulátorokra, azok élettartamára nézve. Korábban már 200 wattos változatot is megismerhettünk, most viszont egy mágneses alternatíva van érkezőben.

A viszonylag jól ismert kínai gyártó saját rövid Twitter-bejegyzésében azt árulta el a napokban, hogy készülnek saját ilyen fejlesztésük piacra dobására. Eszerint a cég egy olyan vezetéknélküli megoldást mellékelne készülékéhez, amely mágneses módon csatlakozna a telefon hátoldalához, a feltöltés tehát sem kábelt, sem pedig külön csatlakozót nem igényelne. Az illetékesek a hivatalos csatornákon keresztül mindössze ennyit közöltek a nagyközönséggel, viszont külsős források már korábban megszellőztették a fontosabb hardveres részleteket, így ennél jóval több információ áll már rendelkezésünkre. Ebből megtudjuk, hogy a Realme Flash töltője nem lesz olyan vékony, mint az Apple MagSafe, annak formája is eltérő lesz, viszont a sebesség terén egyből megelőznék a riválist.

A mágneses vezetéknélküli megoldás, amely a MagDart névre hallgat, ugyanis 15 wattos iramot nyújtana a felhasználóknak, ami egyértelműen gyorsabb az Apple platformjánál. Az alumíniumból kialakított töltő kellően robusztusnak tűnik, viszont ennek gyakorlati értéke (és kényelmi szintje) nyilván csak a hétköznapokban válik majd egyértelművé, az első tapasztalatokra pedig még picit várnunk kell. A telefon mindenesetre csúcskategóriás hardveres komponensekre épül, a Qualcomm Snapdragon 888 chip mellett a listán 12 GB memória, valamint az Android 11 operációs rendszer és a Realme UI 2.0 kezelőfelület jelenik meg, vagyis a teljesítménnyel nem lesz különösebb gondunk.

Azt még nem tudjuk, hogy a Realme Flash mikor és milyen áron jelenik meg a piacon, ezen részleteket később árulják majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • M2 #6
  És az talán van minden Androidos telefonban? Mert vezeték nélküli töltés ma már van MINDEN Apple telefonban. Csak kullognak az Apple után.
 • And37 #5
  Máshol fél mondattal hosszabban: "12 GB RAM, valamint 256 GB belső tárhely". Több memória, mint egy irodai célra használt asztali gépben...
  Utoljára szerkesztette: And37, 2021.08.03. 16:58:21
 • Zsombor99 #4
  Ha-ha... 12 GB memóriával hogy a fenébe lehetne csúcskategóriás?! A régebbi Samsung Galaxy S7 telefonomban van 32 GB tárhely (memória)!!
 • Tetsuo #3
  Mindegyik ilyen, ún. vezetéknélküli töltő a mágneses indukción alapul, nem?
 • mortep #2
  A Qi évekkel megelőzte az Apple-t, ugyan nem került bele mindegyik telefonba, de pl. a Galaxy S6 sok másik mellett már tudta... ez azért újdonság, mert mágneses, nagy ügy sőt, forradalmi...
 • M2 #1
  Kullognak csak az Apple után. Mikor lesz ebből elterjedt termék?