Gyurkity Péter

Hatalmas akkumulátort kapott a Doogee telefonja

Az eddigi vonalat követik, azonban az akkumulátor mérete rekordot dönt.

A kínai illetőségű DOOGEE különböző megoldásairól nem túl gyakran számolunk be, utoljára még 2015-ben adtunk hírt néhány érdekes fejlesztésről, amelyek között egy méretes, 6250 mAh-s akkumulátorral ellátott példány is helyet kapott. Most az utóbbi években követett vonalat folytatják, még tovább növelve az említett komponens méretét.

A hivatalos bejelentés szerint a DOOGEE S86 piaci megjelenésére kerítenek hamarosan sort, ez a típus több szempontból ígérkezik érdekesnek. A telefon jól illeszkedik az elődök családjába, hiszen ezúttal is egy kifejezetten strapabíró külső mellett tették le a voksot, ennek megfelelően az okostelefon az IP68- és az IP69K-minősítésnek is megfelel, vagyis nemcsak a víz és a por ellen kapunk némi védelmet, de ugyanebbe a kategóriába kerül be az ütés és a készülék leejtése is. Maga a hardver nem túl izmos, a 6,1 hüvelykes Gorilla Glass HD LCD-kijelzőhöz a MediaTek P60 chip, 6 GB RAM, valamint egy 128 GB-os belső tároló csatlakozik, ennél viszont fontosabb, hogy az üzemidőt alaposan kitolják.

Az akkumulátor ezúttal egy egészen méretes, egészen pontosan 8500 mAh-s példány, ezt 24 wattos gyorstöltés szolgálja ki. A készülék szélén egy ujjlenyomat-olvasót is elhelyeztek, a szoftveres oldalon pedig az alapértelmezett, nem igazán módosított Android 10 operációs rendszer fut. Az előlapon egy 8 megapixeles szelfikamera dolgozik, a hátoldalon viszont a képek tanúsága szerint egy quad-modul kapott helyet, ez utóbbi kapcsán azonban egyelőre csak a 16 megapixeles AI-főkamera jelenlétét említették meg. A cég állítása szerint telefonálás esetén 47 órán keresztül használhatjuk majd a típust, 3D-játékok futtatásakor pedig 16 óra lesz az üzemidő – készenléti állapotban mindez akár 27 napig is kitolható.

A piaci megjelenés március 29-én esedékes, az előrendelési oldalon 316 dollárnak megfelelő árat látunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kódia #2
    Így van. Van egy Oukitel céges telefonom, 8000 mAh-s. 3 hetente töltöm úgy, hogy gyakran használom telefonálásra, ráadásul kihangosítva.
  • Vanek úr #1
    "[...]azonban az akkumulátor mérete rekordot dönt."
    Milyen rekordot döntene a 8500mAh-s aksi? Már jópár éve van néhány telefon, ahol 10ezer mAh-s teljesít szolgálatot: például az Oukitel K10000, de a Doogee saját telefonjai között is ott az N100.