SG.hu

Pendrive után apró merevlemezek

Külső merevlemeztartókat, s hozzá notebook-winchestereket kezd el nagy mennyiségben forgalmazni Magyarországon a Senorg Hungary Rt.

A 2,5 colos, zsebben elférő hordozható merevlemez a szabványos 2.0-s USB csatlakozáson keresztül dugható a számítógépbe, akárcsak egy pendrive, azonban nagyságrendekkel nagyobb a kapacitása. "A pendrive-ok kapacitása ma már egyre kevésbé elégséges" - hangsúlyozta Riez Norbert, a Senorg szakértője.


Egy-két gigabájtos fájl, kép, videó ma már mindennapos, de ezeket a felhasználók általában nem tudják magukkal vinni, mivel csak a méregdrága, nagyteljesítményű pendrive-okon lenne megoldható, amelyek azonban még csak elvétve fordulnak elő. Ezek árának töredékéért, 21 000 forinttól hozzá lehet jutni viszont most már a 20 gigabájt vagy afeletti kapacitású tenyérnyi kis merevlemezekhez, így az új adattároló átveheti a fájlhordozás szerepét. Az USB 2.0-s, elegáns bőrtokba záródó külső winchestertartó és hozzá a merevlemez korlátlan szabadságot biztosít az adatállományok hordozásához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zord #9
  nem kell rekk, csak egy usb 2.0-ás dugó. az meg van a gépben. rázhatod nyugodtan, strapa. (persze télleg ne másolás közben). pendrájv vagy kicsi, vagy drága. ez meg egyre olcsóbb és nagyobb lesz. usb 2.0-ás, az kb. 30Mb/s, szóval gyors kis cucc.
  mér is akarod szétszedni??? :)

  üdv.
 • HUmanEmber41st #8
  ha ki van kapcsolva a winyo, akkor rázhatod, amennyit akarod, a kar és a kerék le van fékezve
  /szerintem.../
 • xoraxax #7
  Mennyire bírhatja vajon a rázkódást, ütést?
 • [HUN]PAStheLoD #6
  nemrossz , főleg hogy 20 gigáért már egész jól megéri...
 • Zoley #5
  Es ha a celgepben nincs rack? Meg szet sem szedheted? Meg a nagyvinyo lehuzza rolad a nadragot? Nekem van masfel eve egy 12 gigas es soha nem bantam meg, hogy nem pendrive mellett dontottem.
 • Alfa Of NS #4
  Pendrivhoz kepest nagyobb, de nem csak tarolokapacitasban...
 • myke #3
  mikortól lehet és hol az ilyeneket kapni?
 • SirBubu #2
  meik a jobb? pendrive (gondolom kevésbé sérülékeny), vagy minivinyó (nagyobb tárkapacitás)

  a villamos vajon hosszabb-e, mint amilyen sárga? :DD
 • HUN Tick #1
  Rack ?????????? Esetleg????? Kicsit 1szerűbbb. Nem azt mondom, hogy ez szar, de minek??????