Rónai György

Nokia vezetéknélküli kamera a Series 60 készülékekhez

A Nokia új távirányítható kamerája lényegében egy Wireless modul a Series 60 telefonokhoz. Képes jó minőségű megapixeles képeket, videókat és hangot is rögzíteni, akár kültéri vagy rossz fényviszonyok között is.

A Nokia távirányítható kamerája egy digitális kamerát, GSM-adóvevőt, és MMS-küldési technológiát egyesít, így akár megfigyelési célokra is használható. A kamerában természetesen van nagyítási lehetőség is, konfigurálását pedig Bluetooth kapcsolaton át intézhetjük. A cég szerint a kamerát rendkívül egyszerű installálni, és használni: nem kell semmilyen kábellel csatlakoztatni sem a számítógéphez, sem a telefonhoz, csupán egy tápegységre van szükség.
A kamera egy SIM-kártya behelyezésével csatlakozik a GSM-hálózatra, és a PIN-kód beadása után máris készenáll a használatra. A felvett képeket, videókat, vagy hangokat a MMS-ben küldi el egy arra alkalmas mobiltelefonra, vagy emailcímre. A kamera vagy mozgásérzékelésre, vagy SMS-ben küldött parancsra tud anyagot küldeni, de szabályos időközönként akár automatikusan is életre tud kelni. A készülék még a hőmérsékletet is méri, és egy beállított küszöbérték elérésekor automatikusan üzenetet küld.

A kamerát tehát szöveges üzenetekkel, vagy Bluetooth kapcsolatán át lehet konfigurálni, és akár több felhasználót is ki tud szolgálni egyszerre. A Series 60 telefonokon grafikus felhasználói interfészről vezérelhetjük, erre alkalmas telefon lehet például a Nokia 6670, 7610, vagy 6600 is. A készülékhez kapunk egy talpat az asztali használathoz, egy tartót arra az esetre, ha falra akarjuk szerelni, és egy csiptetőt is, ha netán kültéren, vagy egyéb helyen akarjuk rögzíteni. Európában várhatóan az év végén lesz kapható, 450 euró körüli áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!