SG.hu

Novell támogatás a Linuxra történő átálláshoz

A Novell bejelentette egy migrációs hálózat kialakítását, mely segítséget nyújt az ügyfeleknek Suse Linux Enterprise Server alkalmazás gyors bevezetéséhez.

A vezető szoftver- és hardverszállítók - többek között a HP, IBM, Intel és Oracle - csatlakoztak a cég kezdeményezéséhez, melynek részeként a vállalat megalapította Németországban az első Porting and Migration Center áttérési központot.

A Porting and Migration Centers áttérési központok a szükséges tesztek lefuttatásához elkülönített hardvert és összetett szoftvercsomagok kialakítására és elemzésére képes szoftverkörnyezetet biztosítanak. A központokban olyan tanácsadók és fejlesztők dolgoznak, akik már tapasztalatokkal rendelkeznek a Linux fejlesztési és áttérési projektek területén, és emellett a speciális területek vagy termékek szakértői is csatlakozhatnak a projekthez.

A laboratóriumi környezetben a partnerek és ügyfelek rendszerei és hálózatai az egyedi igényeiknek megfelelően testreszabhatók. Kialakíthatók összetett integrációs környezetek, köztük tűzfalak vagy clusterek, ahol a termékek az éles használat során felmerülő elvárásoknak megfelelően tesztelhetők.

"Első pillantásra a Linuxra történő általános áttérés nagy és bonyolult feladatnak tűnhet, azonban a Linux előnyei kulcsfontosságú ajánlattá teszik az áttérési lehetőségeket az összes szállító közép- és hosszútávú növekedési stratégiáján belül. Az áttérési és migrációs hálózat kialakítása nélkülözhetetlen kezdeményezés annak biztosítására, hogy a partnereink és az ügyfeleik áttérése gyors, megbízható és egyszerű legyen," - mondta Johan Rosius, a Novell EMEA partnerkapcsolatokért felelős alelnöke. "Már sok partnerünkkel kötöttünk szerződést az áttérési és migrációs hálózatban való részvételről. Ebből egyértelműen látható, hogy ez a kezdeményezés további értékeket biztosít mind a Novell partnerek, mind az ügyfelek számára, mivel segíti a Linux platformra történő áttérés felgyorsítását."

"Az Intel széleskörű tapasztalattal rendelkezik az olyan független szoftverfejlesztőkkel történő együttműködés terén, akik alkalmazásaikat az Itaniumhoz hasonló új platformokra helyezik," - mondta Tom Garrison, az Intel EMEA vállalati marketing részlegének igazgatója. "Nagyra értékeljük a lehetőséget, hogy az Intel átfogó tapasztalataival hozzájárulhatunk a Novell áttérési és migrációs hálózatához, így együttes erővel megnöveljük a de facto iparági szabványnak nevezhető Intel platformon futó minősített alkalmazások számát. Erőforrásaink és képességeink egyesítésével a független szoftverfejlesztők az elérhető legjobb iparági támogatást kapják."

"Kifejezetten örülünk annak, hogy az áttérési és migrációs hálózat leegyszerűsíti a Linux platformra történő áttérést az ügyfelek számára," - mondta Stein Surlien, az Oracle EMEA régiójának szövetségekért és hálózatokért felelős alelnöke. "A Novell és az Oracle szakértelmének egyesítése hatékony és egyedülálló ajánlatot nyújt az ügyfeleknek és független szoftverfejlesztő partnereknek, valamint biztosítja az összes probléma felismerését és megoldását a termék éles bevezetése előtt."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!