SG.hu

Óriási létszámcsökkentés a Matávnál

Megállapodtak a Matáv és a dolgozói érdekképviseletek vezetői a 2005-2006. évi létszámcsökkentésről, valamint a jövő évi bérfejlesztésről.

A liberalizált távközlési piac kihívásaira válaszolva a cég az elmúlt évek során számottevően csökkentette mind nagykereskedelmi, mind kiskereskedelmi árait. A piac által elvárt további díjcsökkentések csak úgy valósíthatók meg, ha a Matáv következetesen végrehajtja az augusztus 12-én bejelentett hatékonyságnövelő programját. E program részét képezi az a létszám-racionalizálási terv is, melynek részleteiről ma állapodott meg a társaság vezetése az érdekképviseleti szervezetekkel.

Megállapodás született a vállalat és az érdekképviseletek között a létszámcsökkentés mértékéről és a 2005. évi bérekről. Az érdekegyeztetési tárgyalások során a cég és az érdekképviseletek vezetői minden kérdésben kompromisszumra jutottak. A megállapodás értelmében 2005-ben és 2006-ban összesen 2598 fővel csökken a létszám, melyből 805 alkalmazott a kiszervezett tevékenységeket végző vállalatoknál kap majd a továbbiakban munkát. A létszámleépítés megvalósítására több lépcsőben kerül sor.

Ezzel 2006 végére teljesül a Matáv stratégiai célkitűzése, amely szerint 500 fölé növeli az egy főre jutó vezetékes vonalak számát. A Matáv Rt-t érintő létszámcsökkentés, valamint az augusztus 12-én bejelentett 17,3%-os leányvállalati létszámcsökkentés együttesen mintegy 3750 főt érint csoportszinten. Az érdekképviseletekkel megállapodás született a jövő évi bérfejlesztésről is. E szerint 2005. április 1-jétől 5,6%-os bérfejlesztésre kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!