SG.hu

Diszkrimináció-ellenes honlapot inditott az EU

Az Európai Unió egyedülálló diszkrimináció-ellenes információs platformot inditott, hogy tisztában lehessünk a hátrányos megkülönböztetés esetén minket megillető jogokkal.

"Ön érezte már úgy, hogy életkora, fogyatékossága, nemzetiségi hovatartozása, szexuális irányultsága vagy vallási meggyőződése következtében nem kapott meg egy óhajtott állást? Tudja-e Ön, mit kell tennie diszkrimináció esetén?" Mindezekre és más kérdésekre is választ találhatunk az Európai Bizottság által létrehozott honlapon, a www.stop-discrimination.info címen.

Az EU mind a 20 hivatalos nyelvén elérhető weboldal részletes információt talál a For Diversity Against Discrimination (A diszkrimináció ellen a másságért) elnevezésű EU-kampánnyal kapcsolatban. Az internetes címre ellátogatók olvashatnak az őket az EU új diszkrimináció-ellenes irányelvei értelmében megillető speciális jogokról, illetve kötelességekről. A felhasználók több mint 1000 letölthető dokumentumot találnak az említett internetes helyen, így a mássággal és diszkriminációval foglalkozó aktuális jelentéseket, felméréseket, sajtóközleményeket, fotókat és filmeket.


A tagállamspecifikus különbözőségeket 25 nemzeti honlap próbálja meg érzékeltetni. Ezeken a Web-helyeken friss információkhoz juthatnak a látogatók a saját országukra vonatkozóan, helyi sajtóhírek, események, jelentések segítségével, illetve megismerkedhetnek a hazai diszkrimináció-ellenes törvényekkel. A weboldalon több mint 150 helyi, a diszkrimináció áldozatává vált személyek megsegítését végző szervezet elérhetőségeit találhatják meg az érdeklődők. A szervezetek között vannak állami intézmények, szakszervezetek, munkáltatói tömörülések, valamint a másságért folytatott európai szintű kampányt támogató nem-kormányzati szervezetek.

Az információs portál továbbá olyan páneurópai kampányok fő információ-forrásaként is szolgál, mint a run for diversity (futás a másságért), a European Truck Tour (európai kamionos kampánytúra), illetve az európai Journalist Award 2004 (újságíró díj). Ez utóbbi keretén belül az EU tagállamok nyomtatott és internetes újságíróinak olyan cikkeit várják, amelyek a diszkrimináció témakörét dolgozzák fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Trade #2
    eljen!!!3xos hip-hip hurra!
    Nepszerusitsuk a lopast!
  • [HUN]PAStheLoD #1
    én 2es kaptam mert tudtam valamit .. a roma gyerek meg azér mer nem tudta .. hát igen , kishazánkban tulzásba viszik ezt a diszkriminálós dolgot