Rónai György

Új biztonsági rendszert kapnak a Nokia Series 60 és 80 eszközök

A Nokia és a Pointsec bejelentette, hogy közösen kifejlesztettek egy új biztonsági megoldást, amely a céges ügyfelek mobil eszközökön tárolt adatait fogja védeni. Az új Pointsec fájl-kódolási megoldás a felhasználók email, SMS, és MMS üzeneteit, kalendárium és címjegyzék adatait, sőt, még a memóriakártyákon tárolt adatokat is védeni fogja.

Az új megoldást a Nokia Series 60 és 80 platformot használó mobil eszközök kapják meg, közülük is elsőként a Nokia 9500 Communicator. A Nokia szerint kulcsfontosságú a jövőre nézve, hogy a mobil eszközök komoly felhasználói ugyanolyan biztonságban tudhassák az adataikat, mint a notebook vagy PC felhasználók. Elemzők szerint a mobilitás jelentősen javítja az alkalmazottak produktivitását is, és a céges ügyek azonnali elintézésének lehetőségét is fenntartja. Mindezekkel együtt azonban bizonyos biztonsági feltételeket is meg kell teremteni, és a cégeknek el kell kezdeniük ilyen biztonságos mobil eszközökre átállni.


A Pointsec elnöke szerint az együttműködés mindkét cég hasznára válik majd, nem beszélve a felhasználókról. Az új megoldás nem csak gyors, valósidejű adatkódolást jelent, hanem egy egyedi PicturePIN azonosítást is lehetővé tesz, amely révén illetéktelen személy nem nyerhet betekintést az adatainkba. A Pointsec for Symbian OS központi biztonsági profilkezelést is lehetővé tesz, távoli segítségnyújtással és fejlett adat-visszanyerési megoldásokkal. Az első ilyen készülék a Nokia 9500 Communicator lesz, a termék várhatóan 2004 harmadik negyedévében jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)