Gyurkity Péter

28 ezer akkumulátort hív vissza az Apple túlmelegedési problémák miatt

Az Apple közleménye szerint hamarosan mintegy 28 ezer 15 hüvelykes PowerBook G4 laptop akkumulátorát hívják vissza túlmelegedési probléma miatt, amely extrém esetekben akár az erőforrások kigyulladását is okozhatja.

Az Amerikai Fogyasztóvédelmi Bizottsággal (Consumer Product Safety Commission, CPSC) közösen kiadott közlemény szerint az Apple saját döntése alapján hívja vissza a lítium-ion akkumulátorokat, amelyek januárban kerültek forgalomba. A fogyasztóvédelmi hivatal szóvivője emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években számos esetben került sor számítógépek, vagy mobiltelefonok akkumulátorainak visszahívására.

"A vásárlók minden bizonnyal tisztában vannak azzal, hogy korábban is előfordultak hasonló esetek. Most újból arra kell kérnünk mindenkit, hogy szíves együttműködésével járuljon hozzá a hibás készülékek mielőbbi kiszűréséhez" - jelentette ki Scott Wolfson, a hivatal szóvivője. A szóvivő hangsúlyozta, hogy az első fogyasztói bejelentések után az Apple azonnal a hivatalhoz fordult, megelőzve a különböző híresztelések felbukkanását.

A szóban forgó akkumulátorokról - amelyek a dél-koreai LG Chem üzemében készültek - összesen négy bejelentés érkezett az Apple központjába, és a felhasználók komoly túlmelegedésről számoltak be, bár komoly kárt szerencsére egyik esetben sem okoztak a gyanús készülékek. Az Apple mindenesetre felhívta a vásárlók figyelmét, hogy lehetőleg mellőzzék a 15 hüvelykes PowerBook G4 laptopok akkumulátorainak használatát, és a vállalat szóvivője biztosította a felhasználókat, hogy díjmentesen kicserélik a problémás termékeket.

Az akkumulátorok modellszáma A1045, sorozatszámuk pedig a következőképpen kezdődik: HQ404, HQ405, HQ406, HQ407, vagy HQ408. A szóvivő elmondása szerint szóban forgó akkumulátorok celláit kivétel nélkül december utolsó napjaiban gyártotta le az LG Chem. A becserélési akcióban kizárólag a 15 hüvelykes PowerBook G4 laptopok akkumulátorai vehetnek részt, az Apple ugyanis leszögezte, hogy egyetlen más terméke sem érintett az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!