SG.hu

A Turner digitalizálja szórakoztató műsorait

A CNN, Cartoon Network és a Toonami tulajdonosa, a Turner digitalizálja műsoranyagát, és cégen belül oldja meg szórakoztató műsorainak sugárzását.

A Time Warnerhez tartozó Turner Broadcasting System Europe Ltd. (TBS) szolgáltatja több sikeres és ismert hír- és szórakoztató csatorna műsorszórását - pl. a CNN-t, a Cartoon Networköt, a TCM-et, a Toonamit és a Boomerangot - ötven európai, afrikai és kelet-európai országban. A TBS felmérte szórakoztató műsorai jövőbeli lejátszásával kapcsolatos stratégiai lehetőségeit, és úgy döntött, hogy a cégen belül oldja meg adásait. A döntés egy új kezdeményezés része, amelynek keretén belül a cég egyrészt digitalizálni fogja egész műsoranyagát, másrészt egy új, 40 fős osztályt hoz létre a TBS Great Marlborough Street-i központjában.

A cég szórakoztató filmjeinek és rajzfilmjeinek tizenkétezer órányi anyagát, főleg a Cartoon Network, a Boomerang, a Toonami és a TCM műsorait digitalizálják, hogy egész Európában, Közép-Keleten és Afrikában automatizált irányítású videó szerverekről sugározhassák azokat.

Az új osztály a tervek szerint 2006. január 1-jén lép működésbe, és felváltja a cég Ascent Media kazettás lejátszó rendszerét. A beruházás lehetővé teszi a filmek, rajzfilmek és reklámok elektronikus szórását és további csatornák elindítását is, sőt a munkatársak saját gépükről fognak tudni rákeresni a digitalizált anyagra. A Cartoon Network, a TCM, a Boomerang és a Toonami csatornák a régióban 17 különböző verzióban 25 nyelven foghatók.

"A médiatár digitalizálásával a Turner könnyen előnyt szerezhet a növekvő bevételi forrásokban és az újfajta munkafolyamatokban, mint amilyen a VOD, a szélessávú, vagy a Mobil és Integrált Lejátszás és Előállítás. Tökéletesen meg vagyunk elégedve az Ascent Media szolgáltatásaival, de a rendszer saját kézbe vétele teljes ellenőrzést és rugalmasságot ígér a gyártási folyamatban" - nyilatkozta Tina McCann, a Turner Entertainment Networks alelnöke és ügyvezető igazgatója, aki Gabby Redfernnel, a hálózati műveletek és Steve Fishsel a mérnökség alelnökével együtt vezeti a projektet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!