SG.hu

Új kábelcsatornát indít a Sony

[FigyeloNET] Új kábelcsatornát indít október 17-én Magyarországon és a régió öt másik országában a világ legnagyobb filmgyártójának, a Sony Pictures-nek a leányvállalata. A Sony Pictures Televison International (SPTI) cég akció- és kalandcsatornája Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Bulgáriában lesz látható AXN néven.

Az elsősorban akciófilmjeiről, kaland- és valóság-show-iról ismert program a hat országban összesen egymillió nézőhöz juthat el. Az úgynevezett nem prémium kategóriába tartozó csatorna az egyes kábeltelevíziós cégek alap- vagy bővített csomagjainak részét képezi majd, tehát a tévénézőknek nem kell külön fizetniük a programért.

Az AXN mintegy negyven országban van jelen, de érdekesség, hogy amerikai anyavállalata ellenére az USA-ban nem sugároz műsorokat. Az AXN tulajdonosa, az SPTI a hollywoodi Sony Pictures-höz tartozik, de ezáltal végeredményben a japán Sony szórakoztató-elektronikai csoporthoz kötődik. (A Sony Pictures filmjei közé tartozik az újabb mozik közül a Terminátor III, a Men in Black II, vagy a Charlie Angyalai – Teljes gázzal.)

Az AXN hollywoodi, európai és nemzetközi műsorokat fog sugározni, elsősorban a 18-34 éves korosztály számára. A kábelszolgáltatói díjakból és hirdetési bevételekből fenntartott program helyi nyelvű műsorokat fog szolgáltatni az egész régióban, a nap 24 órájában.

Darren Childs, az SPTI nemzetközi hálózatokért felelős alelnöke elmondta, hogy a cég regionális központja Budapesten lesz. Innen sugározzák majd a műsorokat, és a menedzsment is Magyarországról irányítja majd a csatorna tevékenységét. Az AXN piaci bevezetését Magyarországon az HBO csatorna gárdája vállalta magára. A szerződések nagy részét ők kötötték a kábelszolgáltató cégekkel – mondta el Forgács Kinga, az HBO illetékese. A HBO egyébként szintén most szeptemberben indította el második programját Magyarországon.

Az HBO és az AXN összefogása nem véletlen. Mindkét csatorna mögött a Sony áll ugyanis. Míg az AXN kizárólag a japán-amerikai cég kezében van, addig az HBO-ban a Warner és a Walt Disney médiavállalatok is résztulajdonosok közvetve vagy közvetlenül. Nem véletlen tehát, hogy Darren Childs nemcsak az AXN bevezetéséért felelős az SPTI-nél, hanem hozzá tartoznak az HBO magyar, lengyel, cseh, szlovák, román, bolgár és moldovai vegyes tulajdonú mozicsatornái is.

Childs beszámolt arról, hogy az AXN-t idővel Nyugat-Európában is szeretnék bevezetni a piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!