SG.hu

A CA 1 millió dollárral támogatja a nyilt forrású közösséget

A nyílt forráskódú közösség történetében egyedülálló felhívási ajánlat nem titkolt célja, hogy globálisan "felrázza" a tehetséges fejlesztőket, ám eközben tekintélyes összegű pénzügyi kompenzációt is jelent mindazoknak, akik sikeresen megfelelnek a kihívásnak.

A Computer Associates International útjára indította Ingres Million Dollar Challenge nevű kampányát, amely arra hívja fel a nyílt forráskódú közösség tagjait, hogy migrációs megoldásokat fejlesszenek ki a CA Trusted Open Source licence alapján felszabadított Ingres r3-hoz. Az ajánlat olyan megoldások megalkotására hívja fel a nyílt foráskódú fejlesztőket, amelyek lehetővé teszik az Oracle, Microsoft SQL Server, Sybase Adaptive Enterprise Server, IBM DB2 Universal Database, Informix és MySQL felhasználók migrációját az Ingres r3 adatbázis platformra. A benyújtott megoldások kiértékelése alapján kiosztásra kerülő, legfeljebb 400.000 dolláros egyéni díjak végső összeghatára egymillió dollár.

"A CA Ingres Million Dollar Challenge kampánya kihangsúlyozza az elkötelezettségünket, miszerint optimális munkakapcsolatot szeretnénk kialakítani a nyílt forráskódú közösséggel" - nyilatkozta Mark Barrenechea, a CA termékfejlesztő divíziójának elnökhelyettese. “Ez a munkakapcsolat egyformán előnyös a CA-nak és a közösségnek, mert egyrészt átvehetjük a közösségnél felhalmozódott tudást és tapasztalatot, másrészt lehetőséget teremtünk arra, hogy a nyílt forráskódú fejlesztők bizonyíthassák képességeiket a világ minden pontján."

A nyílt forráskódú technológia egyre vonzóbb alternatívát jelent mindazon szervezetek számára, amelyek alacsony áron szeretnének teljeskörű megoldáshoz jutni, eközben ragaszkodnak a nyílt forráskódú közösség tevékenységéből adódó innovációs előnyökhöz. Ezek az előnyök kiemelten megmutatkoznak az adatbázisok területén, ahol a saját megoldások hozzáadása jelentősen megnövelné a teljes költséget, emellett korlátozná a folyamatosan változó követelményekhez igazított IT képességet.

A nyílt forráskódú licencelés, a fejlett funkciók és a vállalati szintű skálázhatóság egyesítésével az Ingres kifejezetten vonzó alternatívát jelent a hagyományos adatbázis-platformokkal szemben. Egy migrációs eszköztár létrehozásával számos szervezetnek nyújthat segítséget a nyílt forráskódú közösség abban, hogy kihasználhassák az Ingres előnyeit, ezzel együtt megteremtsék a technológiai átmenetet a nyílt forráskódú technológia felé.

A CA felhívását a LinuxWorld San Francisco-i konferenciáján jelentették be. A pályázati munkákat 2004. augusztus 5. és 2005. február 1. között nyújthatják be a résztvevők. A hat nyertes pályázatot az Orlandóban megrendezésre kerülő CA caworld felhasználói konferencián fogják kihirdetni 2005. április 17-21. között. "Az Ingres r3 nem más, mint egy magas színvonalon skálázható, funkciógazdag, nyílt forráskódú adatbázis platform, amely sokkal gyorsabban adaptálható a speciális üzleti viszonyokhoz, mint a hagyományos alternatívák," mondta Barrenechea. “A migrációs eszközök birtokában a nyílt forráskódú közösség világszerte lehetővé teszi majd a szervezetek számára az egyedülálló és vonzó tulajdonságok kiaknázását."

A pályázaton azok a természetes, nagykorú személyek vehetnek részt, akik a bejelentett kezdő napon már tagjai a nyílt forráskódú közösségnek, emellett lakhelyük az Egyesült Államokban, Kanadában (Quebec tartomány kivételével), Mexikóban, az Egyesült Királyságban, Indiában, Kínában, Ausztráliában vagy Új-Zélandon található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JZO #1
    óóó hát persze, európai kontinens országai miért vannak kizárva? Ez szemétség.