Rónai György

Az nVIDIA PCI Express videokártyákat is csomagol az alaplapokhoz

Az nVIDIA és néhány alaplapgyártó megkezdte olyan csomagok piacra dobását, amiben az újfajta PCI Express Intel alaplapok mellé egy-egy PCI Express nVIDIA videokártya is került. Az nVIDIA ezzel az ATI és az Intel kezdeményezését követi, remélve, hogy vissza tud hódítani egy szeletet a PCI Express piacból, amelyen jelenleg az ATI van fölényben.

Az ASUSTeK, az AOpen, a Gigabyte Technology és az MSI is megkezdte ilyen csomagok árusítását. Az Intel i915P és i925X chipkészletes alaplapok mellett nVIDIA GeForce PCX 5750, vagy PCX 5900 kártyákat találhatunk majd. A két kártya rendre a GeForce FX 5700 és a 5900 PCI Express megfelelői. Az ATI részéről már a hazai boltokban is megjelent a RADEON X600XT, amely a teljesítményét illetően nagyjából a 9600XT kártyákat jeleníti meg a PCI Express interfészen.

Az nVIDIA lépése az Intel kezdeményezését követi, amelyben nemrég megkezdte i915P, és i925X alaplapjai mellé csomagolni az ATI Technologies PCI Express videokártyáit. Az ilyen csomagok vásárlói átlagosan 20-30 dollárral olcsóbban jutnak hozzá a komplett csomaghoz, mintha külön vennék meg a videokártyát és az alaplapot. Persze az így kapható komplett PCI Express gépek ára még így sem esik majd az AGP8X gépek árai alá, mivel több komponens, így a DDR2 memóriák is jóval drágábbak még, mint a hagyományos alaplapokba való DDR modulok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)