Alex

Az Intel bemutatta újgenerációs Xeon szerverplatformját

Az Intel ma bemutatta új-generációs Xeon processzorokra-épülő szerverplatformját, mely a vállalati számítástechnika növekvő igényeinek megfelelően egy sor új, teljesítménynövelő technológiára épül.

Az Intel új, duál processzorok kezelésére alkalmas platformjai a júniusban bemutatott 3.6 GHz-es Xeon processzorra épülnek. Magukban foglalják az Intel E7520 és az E7320 lapkakészleteket (korábban Lindenhurst kódnéven) - amelyek árban és teljesítményben is különböznek -, illetve az új Intel IOP332 I/O processzort (korábbi kódnevén Dobson-t), amelyet továbbfejlesztett RAID tárolási teljesítmény jellemez. A platformok új, és továbbfejlesztett memóriát is tartalmaznak, továbbá I/O, illetve busz-technológiákat, amelyek által a cég szerint az alkalmazás függvényében hozzávetőlegesen 50 százalékkal nő a teljesítmény korábbi generációkhoz képest.

"Ezen technológiák segítségével olyan platformokba integráltuk a kifejlesztett processzorokat, lapkakészleteket, valamint tárolási és hálózati komponenseket, amelyek új, magasabb fokozatot jelentenek a teljesítmény, megbízhatóság és költségek terén"- mondta Abhi Talwalkar, az Intel vállalati platformokkal foglalkozó részlegének alelnöke, illetve ügyvezető igazgatója. "Ezen technológiák használata lehetővé teszi a legnehezebb üzleti, tudományos vagy kormányzati feladatok megoldását is az ilyen platformokra épülő rendszerek számára."

Az új technológiák között található a gyorsabb DDR2 400 memória, a nagyobb teljesítményű 800 MHz-es rendszerbusz, és az előző generációknál nagyobb sávszélességű PCI Express csatlakozási technológia. A technológiák mindegyike összhangban működik a kiegyensúlyozott általános működést biztosító Xeon processzor teljesítményével, energiaoptimalizációjával, illetve 32- és 64-bites memóriacímezhetőségével.

Az új tulajdonságok kombinációja megnövekedett teljesítményt tesz lehetővé egy sor alkalmazás használatában. A VeriTest által elvégzett benchmark tesztek alkalmával a platform 54%-kal magasabb teljesítményt mutatott a webkiszolgálási képesség mérésére szolgáló WebBench-en, 22%-kal jobb eredményt ért el a médiaalkalmazások mérésére használt Windows Media Load Simulator-on, és 18%-kal volt jobb az elektronikus kereskedelem mérésére szolgáló SPECjbb2000-en. Az összehasonlítások mindegyike az Intel processzorok előző generációjának eredményein alapul.

Az Intel E7520 lapkakészletet a nagy-teljesítményű DP vállalati rendszerek számára készítették, melyek nagy számú I/O igényt támasztanak tárolási, hálózati és egyéb alkalmazások terén. Az Intel E7320 lapkakészlet minden teljesítménynövekedési faktort magában foglal ami az E7520-ban is megtalálható, és jelenleg a kevesebb I/O portot igénylő applikációk alacsonyabb áron érhetőek el a közvetlenül az Inteltől tőrténő beszerzés esetén. Az új Intel IOP332 I/O Storage processzort a továbbfejlesztett RAID adatvédelmi szolgáltatáshoz fejlesztették ki, az adatmegbízhatóság növelésére, illetve az állásidő csökkentésére. Az IOP332 processzor rendelkezik a DDR2-400 memória előnyeivel, valamint az Intel leggyorsabb, 800 GHz-es Intel Xscale magjával - így duplázva a RAID5 adattárolási és adathelyreállítási kapacitást. A PCI Express technológia lehetővé teszi a tároló processzornak az alaplapba való integrációját, ami által nincs szükség egy külön kártyára.

A PCI Expressz, a PCI és a PCI-X busztechnológiák utóda, a PCI-X-hez képest háromszorosára növeli az I/O sávszélességet. Eleinte, az E7520 és E7320 chipsetek támogatják a PCI Express eszköz integrálását - többek között az IOP332 processzorét - az alaplapra, míg a negyedik negyedév kezdetén széleskörű támogatást nyújt majd a PCI Express adapterek számára.

Az Intel hat új szerveralaplapot és több új, a Xeon processzort magában foglaló szerverházat is bemutatott, új RAID kontrollerekkel, illetve szerverkezelési szoftverrel a nagy teljesítményű dual-CPU szerverektől a nagy sűrűségű, költséghatékony rack-mount rendszerekig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    tehát semmi extra :)