Gyurkity Péter

Rákműtéten esett át az Apple elnöke

Steve Jobs, az Apple Computer elnöke körlevélben értesítette a vállalat dolgozóit, hogy a hétvégén sikeres rákműtéten esett át, és felépülése alatt Tim Cook alelnök veszi át a cég vezetését.

Az emailben - amelyet a sajtóhoz is eljuttattak - Jobs hangsúlyozta, hogy szervezetében a hasnyálmirigyrák egy ritka fajtájára bukkantak, amely sokkal nagyobb eséllyel gyógyítható, mint a betegség elterjedtebb változatai. Orvosai elmondták, hogy a veszélyt még időben sikerült felfedezniük, és a műtéti beavatkozás után nem lesz szükség sem kemoterápiára, sem sugárkezelésre.

"Ez egy személyes jellegű hír, de úgy gondoltam nem lenne helyes, ha más forrásból értesülnétek róla" - áll Jobs üzenetében, és az Apple elnöke viccesen hozzáfűzte, hogy a kórházi ágyon is egy Apple PowerBook révén tartja a kapcsolatot a külvilággal. A 49 éves Jobs mindössze egy hónapot szán a felépülésre, és már szeptember elején szeretne visszatérni a vállalat élére. "Távollétem alatt Tim Cook alelnökre bízom a cég vezetését, és biztos vagyok abban, hogy a kényszerű szünet semmilyen fennakadást nem okoz majd a vállalat életében" - jelentette ki Jobs.

Cook az Apple alelnökeként eddig az eladásokat, valamint a Macintosh számítógépek gyártását felügyelte. Jobs annak idején jelentős szerepet játszott az Apple megalapításában, és élete szinte teljesen összefonódott a vállalattal. Az 1980-as évek végén - miután kénytelen volt új munkahely után nézni - a Nextnél helyezkedett el, de 1996-ban visszatért, és kitartó munkával megmentette az időközben nehéz helyzetbe került céget. A profilváltás részeként az Apple a hordozható digitális lejátszók terén is egyre fontosabb szerepet tölt be, és az év elején Jobs külön részleget hozott létre, amely az iPod készülékek fejlesztését és gyártását végzi. A legfrissebb felmérések szerint Jobs elképzelése sikeresnek bizonyult, és a vállalat jelenleg ugyanannyi lejátszót értékesít, mint Macintosh számítógépet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Diver #1
    Jobbulást!